RUSKA PODRŠKA ZA KOSOVO

Vučić: Štitićemo svoje interese, bez obzira na cenu koju ćemo platiti!

Autor Lana Stošić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju čeka veoma težak period kada je reč o Kosovu, i to najteži u poslednjih 10-12 godina. Vučić je ocenio da će Srbija zaštiti svoje vitalne interese, bez obzira na cenu i težinu cene koju će morati da plati.

Izvor: Printscreen/TV Pink

"Srbija će umeti da zaštite svoje vitalne nacionalne državne interese, bez obzira na cenu i težinu cene koju će Srbija morati da plati", rekao je danas Vučić nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim.

Ključna tema razgovora šefa ruske diplomatije i Vučića bilo je Kosovo.

"Dobili smo ocene Ruske Federacije, odnosno Lavrova, koje su mene kao predsednika dodatno zabrinule, a tiču se različitih planova i ideja o rešavanju kosovsko-metohijske krize. Ne želim nikog da obmanjujem, ali nas čeka težak period gde ćemo se suočiti s velikim pritiscima gde će ostvariti neki planovi koje ni nezvanično nismo dobili. Moraćemo da budemo obazrivi i pažljivi u praćenju svake ideje koja nam se bude predstavljala", istakao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da Srbija ne želi da svi budu konsultovani i pitani o tom problemu, a da se Rusija ništa ne pita.

"Zahvalan sam ruskim prijateljima, što nas podržavaju u očuvanju teritorijalnog integriteta i od uticaja onih koji su priznali kosovsku nezavisnost. Zahvalan sam Lavrovu i Putinu", istakao je Vučić.

On je kazao da Srbija zna da ceni takvu podršku, kao i da će to pokazati u budućnosti.

"Biće pokušaja stavljanja novih tereta na leđa i vrat srpskom narodu... i za nas je strašno važna podrška Rusije", istakao je Vučić i dodao da su pred Srbijom veoma teška vremena, možda i najteža u poslednjih 10-12 godina.

Vučić je najavio da će za tri-četiri dana o tom pitanju razgovarati i sa Putinom u Moskvi, ali i sa evropskim zvaničnicima.

VUČIĆ: HVALA RUSIJI (video)

EU ZA KOSOVO? NE!