KAKVA SCENA

SAMO U NOVOM SADU: Bežali od policije, pa stali na semaforu! (VIDEO)

Autor Milutin Vujičić

Posle haosa u Novom Sadu, i bežanja od policije, nova prepreka za Novosađane bio je semafor... Sačekali su zeleno svetlo.

Izvor: Mondo

Neobična scena u Novom Sadu!

Nakon što je policija ispalila suzavce kako bi rasterala demonstrante ispred Gradske kuće oni su se u manjem broju ponovo vratili na isto mesto, a mnogi od njih zauzeli su mesto "iza" mesta dešavanja. Tada je policija ponovo reagovala, nastao je stampedo i "bežanija" preko stepenica kod Srpskog narodnog pozorišta, ali je jedna stvar zaustavila Novosađane - semafor!

Naime, oduvek za građane Novog Sada važi "kulturni stereotip" da poštuju pravila i uvek se zaustavljaju na semaforu, plaćaju kartu u autobusu, smeće bacaju u kante, a toga su se pridržavali čak i kada je u pitanju bilo bežanje u krdu.

Kada je nekoliko desetina Novosađana stiglo do raskrsnice bilo je crveno svetlo za pešake (odvijao se saobraćaj), a pogledavši iza sebe da se situacija smiruje, odlučili su da ne rizikuju i čekaju zeleno.

"Ma, stajem ja na crveno, to je to!", kazao je jedan od mladića u šta se uverio reporter MONDA sa ulica Novog Sada, a zaista nisu ni pogrešili pošto se situacija polako smirivala, dok u nastavku nije bilo većih incidenata sem u vidu bacanja kamenica.

Mnogi demonstranti su posedali potom ispred Gradske kuće, koju je čuvala policija, dok vredi istaći da je tome prethodilo razbijanje ove institucije - kamenjem, bakljama, kantama...

POGLEDAJTE SNIMKE IZ NOVOG SADA

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.