"Od četvrtka više u Briselu nego u Beogradu"

"Ne smemo da se izolujemo, naći ćemo način da se mirimo sa Albancima"

Autor Jelena Stokić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio da nas čeka teška bitka za Kosovo.

"Sada u svetu pričaju o nemirima i neredima, a ne po tome da smo imali najveći rast u kvartalu. To je oslabilo našu poziciju. I ljudi na Kosovu, u Republici Srspkoj i Crnoj Gori su očajni, ali Srbija je dovoljno snažna", poručio je Vučić.

Ne treba da se ne sekiraju, uvek ćemo im pomoći” , rekao je predsednik Srbije. Istakao je da nam zavisi evropski put od pregovora sa Albancima.

"Ne smemo da zemlju ostavimo u teškoj situaciji, da se izolujemo, a sa druge strane moramo da sačuvamo naše vitalne interese. Pokušaćemo da nađemo rešenja, da se mirimo sa Alabancima, a da ne ugrozimo vitalne interese."

Kako je istakao u sredu ga čeka put u Brisel.

"U četvrtak počinju razgovori. Bila je prekjuče video konferencija u Parizu. Govorili smo o temama – interno raseljena lica su jedna od tih tema. Očekujem teške razgovore od četvrtka. Sada ću više da živim u Briselu nego u Beogradu. Moramo i da vratimo neke stvari koje smo izgubili između 2000. do 2012. godine",  kazao je on.

Vučić je rekao da su Makron i Merkel pokazali zainteresovanost za Kosovo i Metohiju, što zbog geopolitičkih igara prema Americi, što zbog toga što ne može beskonačno da traje zamrznuti konflikt.

"Želim da sačuvamo otadžbinu, državu, ali i da nijednoj majci ne vratimo dete u kovčegu",  istakao je Vučić.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.