Na slobodi

Burno pred CZ-om, protest DS ometali iz "Krova nad glavom" (FOTO/VIDEO)

Autor Danijela Pašić

Ispred Centralnog zatvora u Beogradu i danas se, drugi dan zaredom, okupilo nekoliko desetina građana na poziv DS sa zahtevom da se puste na slobodu svi uhapšeni tokom demonstracija prošle nedelje.

Na protest je pozvala Demokratska stranka, a njen predsednik Zoran Lutovac kaže da su se okupili kako bi se solidarisali sa uhapšenima, za koje kaže da su politički zatvorenici, prenosi Tanjug.

Kaže da je nekolicina uhapšenih puštena na slobodu, ali da to nije krajnji cilj protesta, već, kako ističe, da svi nedužno zatvoreni budu pušteni.

Lutovac je izrazio nezdovoljstvo i zbog hapšenja člana Insitututa društvenih nauka Vladimira Mentusa koji se, navodi, našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme, te na protestu prošle nedelje uhapšen kao slučajni prolaznik.

Dok je Lutovac govorio, kao i sudija u penziji, član Političkog saveta DS, Zoran Ivošević, međutim, ometali su ih negodovanjem predstavnici Inicijative "Krov nad glavom", čiji je član i student ETF-a Igor Šljapić uhapšen tokom prošlonedeljnih protesta, i koji su takođe došli pred CZ da traže njegovo oslobađanje.

Oni su uzvikivali "Bando lopovska, sve si prodala, škole, fabrike, zdavstvo penzije, a vratićemo sve" i ometala Lutovca i Ivoševića da daju izjave medijima.

Oni su, ianče, najavili da će u četvratak protestovati ispred zgrade Vlade Srbije.

Deo uhapšenih koji su pušteni oko 17 sati sačekali su članovi porodica ispred kapije CZ-a, gde su se grlili, prenose mediji.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.