PROTEST ISPRED SKUPŠTINE

LETELA JAJA i PARADAJZ ka Skupštini: Hapšenje i kazne! (VIDEO, FOTO)

Autori Jelena Stokić Aleksandar Nastevski

Incidenti ispred Skupštine Srbije tokom trajanja konstitutivne sednice. Pripadnici opozicije zviždali svim poslanicima i gardi. Približili se ogradi ispred skupštine, pa je reagovala policija. Bačena su i jaja ka zgradi. Uhapšen jedan muškarac, a napisane i kazne.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Tokom trajanja konstitutivne sednica Skupštine Srbije ispred zgrade je bilo nekoliko desetina ljudi, uglavnom pripdanika Pokreta Dosta je bilo.  Oni su i sinoć bili ispred zgrade Skupštine.

Razišli su se pošto su zviždanjem i povicima ispratili poslanike koji su bili na konstitutivnoj sednici novog skupštinskog saziva.

Možda će vas zanimati



Okupljeni na protestu su skandirali "Ua!" i "Izdaja!" dok su poslanici, uz policijsko obezbeđenje, posle polaganja zakletve izlazili iz Skupštine pred kojom su metalne ograde.

Lider Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović je izjavio: "Danas se ne konstituiše Narodna skupština, već falsifikovana skupština. Neki ljudi su uspeli da prođu ispred Skupštine, ali policija ne dozvoljava delu javnosti da prođu kod parka u Vlajkovićevoj."

Okupljeni su se u jednom trenutku približili ogradi ispred zgrade Skupštine, ali je došao jedan kordon policije i vratio ih na trotoar.

Pogledajte.

 Tu ju bio i raspop Antonije, koji je u jednom trenutku bacao jaja ka ulazu u Skupštinu sa još nekolicinom demonstranata. Reporter Monda javlja da je bačen i paradajz, kao i da su umrljani crveni tepih i ulazna vrata.

VIDEO:

 Kontroverzni raspop Antonije Davidović je u jednom trenutku preko megafona "prozivao" Sašu Radulovića (DJB), a zatim su ova dvojica viđena u skoro pa prijateljskom razgovoru.

Na svakom ćošku je bilo po dvoje, troje pripadnika žandarmerije, a najbrojniji su bili u Pionirskom parku i parku kod same Skupštine.

Deo Vlajkovićeve ulice, koja izlazi na Trg Nikole Pašića,bio je  zatvoren za saobraćaj, a policija koja je bila prisutna u Pionirskom parku i na Trgu Nikole Pašića, ali i okolnim saobraćajnicama, nasumično je legitimisala prolaznike. I Trg Nikole Pašića je u jedom trenutku bio zatvoren u oba smera, ali je vrlo brzo jedna traka puštena u rad.

Vozačima koji su pokušali da prođu su pisane saobraćajne kazne.

Za to vreme narodni poslanici su pristizali u Skupštinu Srbije, a sednica je počela u 10 sati kako je i planirano.

 Poslaniku Muameru Zukorlić, ali i drugi poslanici su izviždani dok su ulazili u Narodnu skupštinu. Ni pripadnici grade nisu pošteđeni.

Inače, poslanici dolaze sa maskama i rukavicama, a na ulazu im se merila i temperatura.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.