Srbija

POSLANICI SA MASKAMA! Đuka voli Zvezdu, neko Srbiju a ovu nosi Lav Pajkić!

Autor Jelena Stokić

Na današnju konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije većina poslanika je došla sa maskama a licu. Osim onih hirurški, bilo je i vrlo zanimljivih - u bojama, sa grbom "omiljenog kluba", zastavom Srbije

poslanici. skupština, maske
Izvor: Kurir/Zorana Jevtić

Bez maski su danas došli Milutin Mrkonjić iz redova SPS-a i Muamer Zukorlić, poslanik Bošnjačke demokrastke zajednice Sandžaka.

Većina je nosila hirurške maske, kakve mogu da se kupe u apotekama, neki zelene, drugi bele.

Možda će vas zanimati

Bilo je tu i plavih maski sa simbolima,  a neki, kao što je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović su otišli i korak dalje - on je "prošetao"  masku sa grbom Crvene zvezde. 

I zastava Srbije je krasila lice poslanika.

Pogledajte:

U Skupštini Srbije su tokom prepodneva potvrđeni mandati novih narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta.

U nastavku se očekuje izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara skupštine, kao i izbor članova parlamentarnih radnih tela.

Izbori za narodne poslanike održani su 21. juna. Najviše poslanika, 188, imaće lista "Alekandar Vučić - Za našu decu", 32 poslanika će imati Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, SPAS će imati 11 poslanika, dok će Savez vojvođanskih Mađara imati 9 poslanika.

Stranka pravde i pomirenja Muamera Zukorlića u parlamentu će imati četiri poslanika, SDA Sandžaka tri mandata i "Albanska demokratska alternativa - ujedinjena dolina", tri poslanika.

Prvoj sednici Narodne skupštine, do izbora predsednika Narodne skupštine, predsedavaće najstariji narodni poslanik (predsedavajući), a njemu će u radu pomagati četiri najmlađa poslanika.

---------------------------------

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.