Uživo

KRIZNI ŠTAB: Situacija sa virusom je I DALJE NESIGURNA, kako će deca u školu se još raspravlja

Pratite uz MONDO najnovije informacije o situaciji u vezi sa epidemijom korona virusa u Srbiji.

Ponovo su loše vesti.

U poslednja 24 časa u Srbiji je preminulo još devet osoba od posledica zaražavanja virusom korona, a potvrđeno je još 236 novih slučajeva.

U ovom trenutku na respiratorima u bolnicama u Srbiji nalazi se 106 pozitivnih na kovid.

Kao i prethodnih dana, konferenciju za novinare članova kriznog štaba možete pratiti u tekstualnom prenosu na Mondu, klikom na "Razvoj događaja".

15:22

Završena je konferencija za štampu Kriznog štaba

MONDO vas poziva da poštujete preporučene mere – držite distancu, nosite masku i izbegavajte okupljanja, to je jedini način da se spreči širenje epidemije.


Budite bolje informisani od drugih,
PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

15:21

O DECI S AUTIZMOM: Nema rešenja

U vezi problema dece sa autizmom i rada centara za dnevni boravak ove dece u vreme epidemije, dr Kon kaže da se to pitanje dugo provlači i da, zasad, nema rešenja. Krizni štab je rekao da ti centri treba da rade kao i svi drugi dnevni boravci dece, recimo vrtići, ali da se to ne primenjuje jer je tu decu teško kontrolisati u smislu praćenja kontakata.. 

15:16

ZAŠTO JE SMENJENA DR ĆERANIĆ

Na pitanje zašto je smenjena sa mesta načelnika dr Lejla Ćeranič, koja se smatra heroinom Novog Pazara jer je tokom najtežih trenutaka bila jedini infektolog u gradu, dr Kon kaže da nema te podatke i da treba pitati Ministarstvo zdravlja.

U zajedničkoj borbi protiv virusa moramo biti jedinstveni bez obzira na lične animozitete ili neke druge razloge i različitosti, Ne izjašnjavam se po pitanju da li je jedna ili druga strana u pravu. Problemi se rešavaju ili oni postaju dublji", ukazao je on.

15:12

KAKO ĆE DECA U ŠKOLU

Sutra je završni dogovor dela Kriznog štaba koji će doneti prepouku u vezi sa odlaskom dece u školu. Odluka nadležnih će biti saopštena u utorak, a sve je još podložno promenama. Za sada ostaje kao najverovatnija mogućnost da u školu krenu najmlaši, kaže dr Kon.

15:09

Slučaj Odžo

Samo kliničari mogu da daju procenu o posledicama korona virusa na one koji ozdrave, Ne postoje dokazi o povezanosti korona virusa i smrti sportiste koji je od nje ozdravio, to se ne može dokazivati na jednom slučaju, kaže dr Kon u vezi sa smrti bivšeg košarkaša Crvene zvezde Majkla Odža.

15:06

Dr Kon: SITUACIJA JE I DALJE NESIGURNA

Jasno se uočava postepen pad broja novoobolelih u bolnicama a u Beogradu se javlja i, doduše nešto sporije od očekivanog, smanjenje sumnjivih slučajeva, rekao je član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon.

15:03

Očekuje se obraćanje Kriznog štaba

Uskoro bi trebalo da počne obraćanje članova Kriznog štaba koji će izneti poslednje informacije o borbi protiv korona virusa u našoj zemlji.

Ukratko

  • U Srbiji je do sada zabeleženo 28.099 pozitivnih slučajeva
  • Zabeležen je 641 smrtni slučaj
  • Potpuno se oporavilo 14.047 osoba
  • Aktivnih slučajeva je 13.411
  • Izvor informacija: worldometers.info
učitaj još +