Srbija

ALEKSANDAR VUČIĆ O CRNOJ GORI: Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu, povukli smo dobar potez

Autor Lana Stošić

Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je danas potez Crne Gore o povlačenju ambasadora, ali i povlačenje kontramere Srbije.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

"Zamolio sam Nikolu (Selakovića) i Anu (Brnabić) za tu odluku, smatram da je život i da su odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencija", rekao je Vučić nakon što je Srbija povukla meru o povlačenju crnogorskog ambasadora Tarzana Miloševića iz Srbije.

"Znam da će uvek u Srbiji biti onih koji će kritikovati i ovu meru, ali ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu, već da pokazujemo prijateljske i bratske odnose", istakao je predsednik Srbije. 

U subotu ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen personom non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Nekoliko sati kasnije vlasti u Srbiji uzvratile su recipročnom merom i ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića proglasile takođe nepoželjnom osobom i dale mu rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Govoreći o izjavi srpskog ambasadora zbog koje je proteran, Brnabić je navela da se ona i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, kao i čitava Srbija, slažu sa izjavom ambasadora Vladimira Božovića.

"Ova izjava ne može biti povod da se ambasador, gde nekoliko puta poziva na bratstvo, slogu i pomirenje, izbaci iz jedne zemlje. Može biti za protestnu notu, ali nikako za proterivanje", rekla je Brnabić novinarima i dodala:

"Meni je žao što se sve češće prekraja istorijska činjenica i da se predstavlja da je Srbija bila okupator".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.