"moramo podvući crtu"

BRNABIĆ O SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Komentarisala seksualno zlostavljanje, pa se osvrnula i na NESLANE ŠALE!

Autor Marija Ivetić

Premijerka je istakla da bi danas čitavo društvo, a posebno javne ličnosti i mediji trebalo da pruže podršku svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja.

Izvor: YouTube/Screenshot/StudioB/PrvaTV/Screenshot

Moramo pružiti podršku devojkama, ali i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja, rekla je premijerka Srbije Ana Brnabić, komentarišući slučaj glumice Milene Radulović i ostalih devojaka koje su prijavile profesora glume Miroslava Miku Aleksićaza seksualno zlostavljanje.

"Još jednom apelujem sve u našem društvu, da pružimo podršku tim devojkama i svim ženama koje trpe bilo kakav vid nasilja i damo prostora pravnoj državi, da sudovi kažu svoje. Mislim da je ovo izuzetno teška, kompleksna i emotivna tema i svi treba da napravimo pauzu, uzdržimo se od loših komentara i sa pažnjom pratimo razvoj događaja", izjavila je predsednica Vlade za tv Prva.

"Čuli smo juče neke neslane šale u određenim medijima. Pozivam sve u našem društvu a pre svega javne ličnosti da se ne šale sa tim stvarima, da ovde podvučemo crtu. Pružimo podršku svim ženama koje trpe bilo kakvo nasilje. Ovo je izuzetno važna tema, teška i emotivna", rekla je premijerka.

Miroslav Mika Aleksić (68), vlasnik čuvene škole glume, uhapšen je u nedelju zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, a posle saslušanja u tužilaštvu, određen mu je pritvor od 30 dana.

On se sumnjiči da je u periodu od 2012. do 2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno uznemiravao 5 svojih učenica.

Posle Milene, Aleksića su prijavile još 4 devojke, a MUP je, s obzirom na to da postoji sumnja da ih je bilo više, apelovao na sve žrtve da to prijave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo)