Srbija

HRVATSKI MEDIJI HVALE ALEKSANDRA VUČIĆA: On je definitvno lider regiona, pa čak i Evrope

Autor Lana Stošić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić definitivno se potvrdio kao lider regiona, pa čak i cele Evrope odlukom da vakcine protiv koronavirusa ponudi građanima regiona, piše zagrebački "Večernji list".

Hrvatski list ukazuje na to da je u trenutku kada vakcinaciju ceo svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz pandemije, Srbija u pogledu imunizacije stanovništva trenutno među najboljima u Evropi i svetu.

"Večernji list" ocenjuje da je "srpski predsednik ovu partiju odigrao sjajno", kao i da je "opalio zvučni šamar liderima svih zemalja regiona, a pogotovo hrvatskom premijeru".

"Dok nas premijer Andrej Plenković svakodnevno zabavlja prepucavanjem sa predsednikom Zoranom Milanovićem, Hrvatska je pod Plenkovićem doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata", navodi list.

U tekstu se dalje navodi da je činjenica da su građani Hrvatske na poziv srpskih vlasti prošlog vikenda putovali na vakcinaciju u Srbiju što "nesumnjivo predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinacije koji je doživeo potpuni neuspeh".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.