Srbija

VUČIĆ OBJAVIO LEPE VESTI: Korona jenjava, evo šta kaže predsednik Srbije

Autor Tamara Sekulović

Uskoro se vraćamo normalnom životu?

Izvor: Kurir/Ana Paunković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su jutrošnji podaci o epidemiji korona virusa u zemlji, "veoma dobri". On je ponovo pozvao građane da se "dodatno" vakcinišu.

U Srbiji je do sada makar prvu dozu vakcine primilo nešto manje od 2,4 miliona građana dok je revakcinisano skoro 1,9 miliona.

Imunizacija se već neko vreme sprovodi u celoj zemlji, a stručnjaci neprestano ponavljaju da je to jedini način da se vratimo uobičajenom načinu životu. Prestonica prednjači po broju vakcinisanih, a epidemiolog dr Predrag Kon je prethodno otkrio i kada bismo mogli da se opustimo.

"Ja se nadam da će u čitavoj Srbiji da se dostigne taj obuhvat, možda nešto kasnije, ali čini mi se da je jako važno da veliki gradovi, a posebno Beograd kao najveći, što pre dostigne taj obuhvat jer se na taj način smanjuje obolevanje u Beogradu i automatski rasejavanje virusa iz Beograda. Tako da, jesam optimističan, u svakom slučaju izlazimo iz te nesigurne situacije, očekujemo da će u narednom periodu, već u drugoj polovini juna, biti situacija koja se može nazvati potpuno stabilnom, sigurnom, ali uz prisustvo virusa i tada se može ozbiljno opuštati. Svakako da se radujemo ubrzanju opadanja te aktivnosti", istakao je epidemiolog.

(Mondo)