Srbija

LAZANSKI ĆE BITI SAHRANJEN U PETAK: Evo gde će počivati srpski novinar i ambasador

Autor Tamara Jovanović

Miroslav Lazanski preminuo je u 71. godini.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji biće sahranjen u petak, 6. avgusta, u 14 sati na Novom groblju u Beogradu. Komemoracija će biti održana istog dana u 10.30 sati, u Ministarstvu spoljnih poslova.

Knjiga žalosti biće otvorena u četvrtak i petak od 10 do 13 časova u zgradi Ministarstva spoljnih poslova, najavljeno je.

Možda će vas zanimati

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković uputio je telegram saučešća porodici povodom smrti ambasadora Miroslava Lazanskog.

"Sa neizmernim žaljenjem primio sam vest o smrti našeg dragog i cenjenog ambasadora i izuzetnog novinara Miroslava Lazanskog, a pre svega vrhunskog profesionalca i dobrog čoveka koji je oduvek svim srcem bio uz Srbiju i naš narod", navodi u telegramu ministar Selaković i ističe se da je ambasador Lazanski bio je vrstan novinar, publicista i jedan od naših najboljih poznavalaca geopolitičkih prilika u svetu koji će ostati upamćen kao veliki i iskren patriota.

"Odlaskom ambasadora Lazanskog svi smo izgubili mnogo, ali, u ovom tužnom trenutku, ipak ima nešto što nas čini ponosnim, a to je što smo bili njegovi savremenici i saradnici", navodi u telegramu Selaković.

(MONDO)

Tagovi