Srbija

OVAKO JE SVE POČELO? NOVI SNIMAK IZ MITROVICE: Srbi se suprotstavili naoružanim policajcima, oni uzvratili ŠOK BOMBAMA!

Autor Tamara Sekulović

Sve je krenulo ispred srpske apoteke u koju je upala tkzv. kosovska policija.

Izvor: YouTube/Printscreen/Prishtina Tirana Tetova Lajm

U severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu dogodili su se incidenti, a Srbin Srećko Sofronijević je ranjen vatrenim oružjem. Sukob je izbio kada su pripadnici policije takozvanog Kosova za ekonomski kriminal i carine, praćeni pripadnicima ROSU, zatvorili nekoliko prodavnica zbog čega su građani blokirali gradske ulice. Vikali su "Ua" i "Srbija".

Poletele su kamenice, bačene šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno vozilo a kosovski mediji javljaju da je pričinjena velika materijalna šteta.

Na najnovijem snimku se vidi trenutak kada kosovska policija ulazi u apoteku, a nedugo zatim se jedan njen pripadnik raspravlja sa okupljenim građanima. U trenutku kada su izašli, okupljeni srpski narod se pobunio, pa su u jednom momentu počeli kamenicama da gađaju naoružane policijske snage.

Kamenicama na policiju
Izvor: YouTube/ Prishtina Tirana Tetova Lajm

Oni su se nakon toga prvo povukli nazad u apoteku, a onda su bačene prve šok bombe. Pogledajte trenutak kada je bačena šok bomba ispred apoteke u Severnoj Mitrovici a potom suzavac, tokom intervencije specijalne kosovske policije Rosu na severu Кosova.

(Mondo)

Tagovi