Srbija

VUČIĆ O ZAKONU O EKSPROPRIJACIJI: Našli smo rešenje, sutra ću vas obavestiti

Autor Tamara Sekulović

"Tražimo neka druga rešenja, sutra ću vam reći šta je to i tiče se pre svega načina na koji možemo da stavimo van snage kompletan novi Zakon o eksproprijaciji", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Izvor: Pinktv/Printscreen

Predsednik je istakao da mu je sasvim jasno da ne možemo da se dogovorimo u narednih ni deset dana, ni u narednih mesec dana kako taj zakon treba da izgleda.

"Pa neka se u budućnosti dogovaraju svi oni koji misle kako treba da izgleda, naše je pre svega da vidimo da se taj zakon isključi iz pravnog prometa, i tražimo način kako da to izvedemo u skladu sa Ustavom Srbije", rekao je Vučić i dodao da je rešenje pronađeno.

"Sutra ću vas obavestiti, pripremamo ceo paket, našli smo rešenje. Spremam dodatne provere da ne bismo izašli sa nečim što je protivustavno. Važno je da pokušamo da uradimo sve što je u našoj moći, da saslušamo ljude, kao što sam ih slušao u Gornjim Nedeljicama. Treba da vidimo kako da pronađemo rešenja", istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na "Beogradu na vodi" zajedno sa predsednikom kompanije ''Eagle Hills'' Mohamedom Alabarom, ministarom finansija Sinišom Malim, gradonačelnikom Beograda Zoranom Radojičićem i zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem.

(Mondo)