Srbija

PREMINUO OLIVER ANTIĆ! Iznenadna smrt srpskog ambasadora u Portugalu 

Autor Nikola Todorović

Ambasador Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo je danas u Lisabonu.

Izvor: Printscren/YouTube/Novo jutro

„Ministarstvo spoljnih poslova sa tugom obaveštava da je naš uvaženi kolega, ambasador Republike Srbije u Portugaliji Oliver Antić, preminuo danas u Lisabonu od posledica nesrećnog slučaja. Pamtićemo ga kao vrsnog profesora, velikog patriotu i pravnika oštrog uma i britke reči. Ostaće upamćeni njegova profesionalnost i posvećenost kao ambasadora naše zemlje, kao i doprinos unapređenju odnosa Srbije i Portugalije. Ministarstvo saučestvuje u bolu porodice, prijatelja i kolega ambasadora Antića", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

U utorak, 22. februara, od 10 do 14 časova biće otvorena Knjiga žalosti u zgradi MSP, Kneza Miloša 24 (svečani ulaz na uglu sa Nemanjinom ulicom). Biće otvorena i elektronska Knjiga žalosti na adresi: protocol@mfa.rs.

Oliver Antić rođen je 1950. godine. Bio je pravnik, univerzitetski profesor i diplomata. Završio je gimnaziju, a zatim Pravni fakultet, na kome je magistrirao 1978. godine, a doktorirao 1983. godine. Antić je bio dugogodišnji aktivni član Srpske radikalne stranke. Godine 2008, je učestvovao u osnivanju Srpske napredne stranke. 2015. godine je imenovan za ambasadora Srbije u Portugaliji.