Srbija

PREDSEDNIK SRBIJE STIGAO U GENERALŠTAB! Čeka se odluka o reakciji na nasilje na KiM

Autor Jana Desovski

Trenutno se očekuje odluka o reakciji države na nasilje na Kosovu i Metohiji!

Izvor: Kurir/Nemanja Nikolić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Generalštaba na Banjici, rekao je Goran Vesić u specijalnoj emisiji na Kurir televiziji. Vučić je upravo stigao u zgradu Generalštaba na Banjici. Očekuje se odluka o reakciji države na nasilje na Kosovu i Metohiji.

Podsetimo, na prelazu Jarinje došlo je do incidenta u kojem je povređen Srbin N. V. iz Leška, koji je vozilom hitne pomoći transportovan u KBC "Kosovska Mitrovica. Ljudi su danas nakon sirena za vazdušnu odbranu na Kosovu, krenuli da postavljaju blokade na putevima. Barikade su postavljene pored mesta Rudare, i u Zupcu u blizini Zubinog potoka, gde je glavni put preprečio kamion. Takođe su se građani okupili i na prelazu Jarinje.

Građani su se okupili zbog nezadovoljstva uvođenjem mera reciprociteta, a koje podrazumevaju nepriznavanje ličnih karata Republike Srbije na prelazima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je upozorio da Srbija neće dozvoliti novi pogrom nad našim narodom na KiM:

"Ako neko misli da je moguće da ponovi 17. mart 2004. ili da je moguće da ponove nešto što se događalo našem narodu na drugim delovima teritorije bivše Jugoslavije i tako posao jednom zauvek završe i da Srba neće biti, to se neće dogoditi. Sve što želimo je samo mir". Vučić je prethodno upozorio da haos na KiM kreće večeras u ponoć i da su na administrativnim prelazima već raspoređene dve specijalne jedinice. Predsednik Srbije je naglasio da situacija nikad nije bila kompleksnija nego sad i da je mnogo ozbiljnije nego ikada."

(MONDO)