Srbija

BORELJ SE OGLASIO NA TVITERU: "Beograd i Priština su postigli dogovor", odmah poruku poslao i Lajčak

Autor Ivana Lazić

Žozep Borelj istakao da su Beograd i Priština postigli dogovor.

Izvor: Youtube/European Commission

Žozep Borelj,visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost saopštio je na svom tviter nalogu da su Beograd i Priština postigli dogovor.

"U okviru dijaloga uz podršku EU, Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlaz za one koji imaju kosovska lična dokumenta, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za one koji imaju srpske lične karte. Kosovski Srbi, kao i svi ostali građani, moći će slobodno da putuju između Kosova i Srbije koristeći svoje lične karte.

EU je upravo dobila garancije od premijera Kurtija u tom cilju - naveo je zvaničnik EU. Ovo je evropsko rešenje. Čestitamo obojici lidera na ovoj odluci i njihovom rukovodstvu", dodao je Borelj.

Na objavu Borelja nadovezao se i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak koji se zahvalio Gabrijelu Eskobaru i američkoj administraciji:

"Zahvaljujem se (specijalnom izaslaniku SAD za Zapadni Balkan) Gabrijelu Eskobaru i američkoj diplomatiji na snažnom angažmanu i podršci dijalogu (Beograda i Prištine) pod pokroviteljstvom EU", poručio je Lajčak.

(MONDO)

Tagovi