Srbija

ANA BRNABIĆ NA KOSOVU I METOHIJI: "Želim da pošaljem jasnu poruku mira" (VIDEO)

Autor Sara Gajić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić boravi danas u jednodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji.

Izvor: Kurir

Ana Brnabić je stigla na Kosovo i Metohiju, a tokom posete obići će Kosovsku Mitrovicu, Zvečan i Leposavić. Zajedno sa premijerkom u poseti su i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović.  Ona će u Kosovskoj Mitrovici obići prvi multimedijalni centar na severu Kosova i Metohije i Duhovnu akademiju, posle čega je predviđena poseta manastiru Banjska, u opštini Zvečan. 

"Ogromno mi je zadovoljstvo i velika čast što sam danas na KiM. Želim da pošaljem jasnu i jednostavnu poruku - poruku mira, stabilnosti i tolerancije. Da ponovim poruku Aleksandra Vučića - da ćemo uvek biti uz naš narod na KiM, pogotovo imajući u vidu da se Kosovo i Metohija nalaze u teškoj i kompleksnoj situaciji. Posebno mi je važno što se u poseti KiM nalazim u ovom teškom trenutku, ali sam ponosna jer smo sačuvali mir. Interes svih nas je mir i stabilnost. Mi smo na teritoriji KiM u poslednjih 5 godina investirali više nego u poslednjih 40 godina, i ova zgrada gde smo sada pokazuje sve", rekla je premijerka na početku obraćanja.

"Meni je posebno važno da smo uz podršku kancelarije za KiM, napravili centar za edukacije dece vezano za IT tehnologije. Želimo da porodice ovde ostanu, napreduju imaju kontinuiran porasta plata i penzija. Današnja poruka je mir, stabilnost i tolerancija i to je jedina budućnost za sve nas. Mi ćemo biti uz naš narod, a posebno mi je drago što sam ovde i nastavljamo da se borimo uz pomoć i podršku predsednika Aleksandra Vučića. Velika tema na našoj agendi, koju ću svuda da ponavljam po svetu i kod nas, jeste ujedinjenje svih nas",  rekla je premijerka Ana Brnabić.

Posebne mere bezbednosti pred dolazak premijerke

Na Jarinju je jutros pojačano prisustvo kosovske policije, a kako navodi Reporteri prisutan je i kontradiverzioni tim K-9, koji učestvuje u proveri područja uoči najavljene posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić opštinama na severu Kosova.

Reporteri prenosi i da poseta premijerke Republike Srbije Ane Brnabić Kosovu ima za cilj da pošalje "poruke za očuvanje mira i stabilnosti, što je jedini način da se ostvari opstanak Srba na Kosovu“.

Pogledajte fotografije sa dočeka:

(MONDO)