Srbija

OGLASILA SE VOJSKA SRBIJE: Evo kako i gde je oborila DRON!

Autor Aleksandar Blagić

Vojska Srbije se oglasila povodom oborenog drona u okolini Raške!

Izvor: Youtube/Vojska i Naoruzanje/Screenshot

U skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, Vojska Srbije preduzima pojačane mere za otkrivanje, praćenje i neutralisanje bespilotnih letelica u blizini vojnih objekata. Jedinice Vojske Srbije su danas u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški. 

U toku je potraga za oborenom letelicom i očekuje se da će do zore biti pronađena. Dron je oboren u širem rejonu Kopaonika. Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška. Vojska Srbije će i dalje, u skladu sa naređenjem predsednika Republike i vrhovnog komandanta, obarati sve bespilotne letelice koje se nađu u zoni zabrane leta i u blizini vojnih objekata.

Da podsetimo, u utorak popodne su primećeni nepoznati dronovi u blizini kasarne Vojske Srbije. Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić je izdao naređenje da se sve nepoznate letelice odmah unište. Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić je potvrdila ovu vest i rekla je da će se naredni put takva letelica uništiti ako se ponovo nađe na teritoriji Republike Srbije.

(MONDO)