Srbija

UHAPŠEN JOŠ JEDAN SRBIN SA KOSOVA! Priveden bivši policajac Zoran Mihajlović, nije poznat razlog lišavanja sa slobode!

Autor Aleksandar Blagić

Još jedan Srbin sa Kosova i Metohije je danas uhapšen!

Izvor: MONDO/Goran Sivački

Još jedan Srbin je uhapšen danas na Kosovu i Metohiji. Radi se o Zoranu Mihajloviću, ali nije poznato šta mu se stavlja na teret.

Juče u popodnevnim časovima uhapšen je, takođe u Severnoj Mitrovici, bivši pripadnik Kosovske policije Slađan Trajković, zbog optužbe za navodni ratni zločin. Pre nedelju dana Kosovska policija je na prelazu Jarinje uhapsila i nekadašnjeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića, zbog optužbe za navodno terorističko delovanje, nakon čega su Srbi sa severa Kosova podigli barikade i blokirali putne pravce na nekoliko mesta.

Da podsetimo - u četvrtak je takozvano Kosovo apliciralo za članstvo u Evropsku uniju. Potom je danas Vlada Srbije predala KFORU na administrativnom prelazu Merdare zahtev za vraćanje stotinu do hiljadu srpskih snaga bezbednosti po Rezoluciji 1244 na teritoriju Kosova i Metohije. Potom su državni organi Republike Srbije saznali da na makedonsko-bugarskoj granici stoji 11 kamiona koji iz Turske prevoze najsavremenije oružje na Kosovo i Metohiju po narudžbini Ministarstva odbrane takozvanog Kosova. Ubrzo se pojavio spisak od 230 Srba koji će navodno biti uhapšeni u narednim danima.

(MONDO/Kosovo Online)