Srbija

PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST POLICIJE! Predsednik Aleksandar Vučić naredio da i ona bude u pripravnosti

Autor Aleksandar Blagić

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je saopštio da je podignuta borbena gotovost pripadnika MUP Srbije prema naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića!

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Prema naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, podignuta je borbena gotovost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije. Ovo je saopštio ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Bratislav Gašić.

Da podsetimo, takozvane kosovske bezbednosne snage su dobile naređenje da njihovi pripadnici budu večeras u kasarnama ili u dometu mobilnih telefona spremni za pokret u nekom trenutku u toku noći. Da podsetimo, kopnena vojska Srbije je danas u toku jutarnjih časova zauzela položaje u mestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje. U tom mestu, raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije.

Hitno se ovim povodom oglasio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On je kazao da će preduzeti sve mere zaštite srpskog naroda, a osvrnuo se i na zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju koju je dobio patrijarh Porfirije.

(MONDO/Kurir)