Srbija

VOJSKA SRBIJE U PRIPRAVNOSTI! Predsednik Vučić naredio podizanje borbene gotovosti do nivoa upotrebe ORUŽANE sile!

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izdao je hitno naređenje da vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti!

Izvor: PINK tv/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je hitno naredio da vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti. Ovo je potvrdio ministar odbrane Miloš Vučević. Da podsetimo, podignuta je borbena gotovost i pripadnika MUP Srbije.

"Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije.to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajući progrom i teror nad Srbima ma gde žive", rekao je ministar odbrane Miloš Vučević.

Takozvane kosovske bezbednosne snage su dobile naređenje da njihovi pripadnici budu večeras u kasarnama ili u dometu mobilnih telefona spremni za pokret u nekom trenutku u toku noći. Kopnena vojska Srbije je danas u toku jutarnjih časova zauzela položaje u mestu Kazmović u blizini Raške ka graničnom prelazu Jarinje.

U tom mestu, raspoređen je veliki broj specijalaca, raketnih bacača kao i pripadnici Vojske Srbije. Hitno se ovim povodom oglasio i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. On je kazao da će preduzeti sve mere zaštite srpskog naroda, a osvrnuo se i na zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju koju je dobio patrijarh Porfirije.

(MONDO/Kurir)