Srbija

OGLASILA SE OLIVERA KOVAČEVIĆ NAKON SKANDALA SA BORKOM STEFANOVIĆEM! Otkriveno da li je zloupotrebila položaj

Autor Sara Gajić

Mnogo medijske prašine se podiglo oko prisustva Olivere Kovačević i njenog partnera Borka Stefanovića na koncertu Bečke filharmonije.

Izvor: Antonio Ahel/ATAImages

Tradicionalnom koncertu Bečke filharmonije prisustvovale su i poznate ličnosti iz Srbije. Međutim, u Zlatnoj dvorani Muzikferajna primećeni su zajedno Olivera Kovačević, odgovorna urednica zabavnog programa RTS-a i narodni poslanik i potpredsednik SSP-a Borko StefanovićPomenuta scena izazvala je buru u javnosti, uz postavljanje pitanja kako su dobili ulaznice za ovu svečanost, i da li je novinarka zloupotrebila službeni položaj.

Iz tog razloga, urednica zabavnog programa RTS-a objasnila je za Danas da joj je Evropska radiodifuzna unija (EBU) poslala pozivnicu na njeno ime, u šta je bila uključena i pratnja, tako da troškovi pozivnice ne postoje, pa budžet RTS, niti države nije oštećen.

"RTS ima višegodišnju saradnju sa EBU, a Zabavni program godišnje prenosi više koncerata klasične muzike iz evropskih prestonica, učestvuje na dve Pesme evrovizije i slično. EBU je za ovogodišnji novogodišnji koncert u Beču poslao pozivnicu meni, na moje ime plus pratilac",  pojasnila je Kovačević.

Kako ističe, generalni direktor nije želeo da ide, iako mu je ta opcija bila ponuđena više godina.

"Urednica muzičke redakcije je dobila poziv pre 2-3 godine. Dakle RTS nema dve karte godišnje za ovaj koncert, već isključivo stiže pozivnica na ime urednika ili nekog od menadžmenta. Pre toga EBU traži zvaničnu biografiju i opis posla ukoliko RTS pošalje zahtev za nekog posebnog",  kaže urednica zabavnog programa.

Kritike iz Upravnog odbora

Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS-a, na svom Tviter profilu objavio je da je RTS dobio dve karte za Novogodišnji koncert Bečke filharmonije. Ovom prilikom Azdejković je prokomentarisao: "Pa da vidimo ko su predstavnici RTS... Hm, urednica zabavnog programa Olivera Kovačević i njen dečko!"

(MONDO)