Srbija

"ALJBIN KURTI NEĆE STATI"! Predsednik Aleksandar Vučić o Kosovu i uvođenju sankcija Ruskoj Federaciji

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu "RTS" i govorio je o situaciji na Kosovu i Metohiji, ratu u Ukrajini i ostalim važnim temama za građane Srbije.

Izvor: RTS / Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u jutarnjem programu "RTS" i tom prilikom je govorio o svim aktuelnim temama za građane. Govorio je o svim događajima na Kosovu i Metohiji u prethodnom periodu, a osvrnuo se i na rat u Ukrajini.

"Nisu Srbi napustili Kosovo i Metohiju zbog tablica samo, to nije bio njihov kapric. Setimo se da je bilo mnogo nasilja, koje nije procesuirano... Hoću samo da kažem, da to nije pitanje hoćemo li mi nešto da osudimo. Politika stvaranja Velike Albanije je proces koji će da se nastavi.Aljbin Kurti neće stati, iako mu se suprotstavite. Ne postoji način da zaustavite Kurtija. Jedino ako mu se suprotstavite političkom argumentacijom i čvrstinom. Ko misli da će ga ubediti u Briselu da neće biti sledbenik Envera Hodže... Nije u pitanju zastava Velike Albanije nego šta je on govorio, kako je najavljivan.

Zašto Zapad ćuti? Njih ne interesuje priča o Velikoj Albaniji, za njih je to u redu. Niko se nije zapitao, svi su govorili o tekstovima u 'CNN' protiv mene, protiv Srbije, kao i u drugim nemačkim medijima, u pet dana šest tekstova iste sadržine. Vučić je kriv jer podržava Srbe. Šta se to desilo? Šta je to Srbija uradila? Reč je o organizovanoj kampanji, za ono što sledi od sledeće nedelje. Očekujem velike pritiske po pitanju sankcija Rusiji", rekao je Vučić.

O ratu u Ukrajini

"Situacija u Ukrajini je takva da je jasno da na bojnom polju ne možete Rusiju da pobedite. Neću reći da Rusija može da pobedi jer ne može", kazao je Vučić.

BONUS VIDEO:

(MONDO)