Srbija

TOMISLAV RADOVANOVIĆ BIO KOMANDANT INTERVENTNE, RADIO I U FRANCUSKOJ! Ko je novi šef Bezbednosno informativne agencije

Autor Aleksandar Blagić

Tomislav Radovanović, nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova izabran je za v.d. direktora Bezbednosno informativne agencije.

Izvor: TV Prva / printskrin

Novi vršilac dužnosti direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) biće Tomislav Radovanović. On je bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Ministarstva unutrašnjih poslova i na toj funkciji će zameniti Aleksandra Vulina koji je ostavku podneo 3. novembra ove godine.

Radovanović je bio dugogodišnji pripadnik MUP Srbije, godinama je bio i komandant Interventne jedinice beogradske policije. Karijera ga je u jednom trenutku odvela u Francusku na poziciju policijskog atašea, nakon čega je postavljen za načelnika Službe za specijalne istražne metode u upravi kriminalističke policije.

Sa te pozicije odlazi u Bezbednosno informativnu agenciju (BIA) na poziciju načelnika za tehniku. Zbog iskazane hrabrosti u rešavanju talačke situacije nagrađen je "medaljom za hrabrost Miloš Obilić drugog stepena", a Sindikat srpske policije mu je dodelio i zlatnu paketu "Dobar oficir".

BONUS VIDEO:

(Blic/MONDO/A.B.)

Tagovi

bia