Srbija

10 SOBA I 6 KUPATILA U VILI SLOBODANA MILOŠEVIĆA Pogledajte raskoš i luksuz pre kupovine poznatog sportiste (FOTO)

Autor Aleksandar Blagić

Slobodan Milošević preminuo je na današnji dan pre 18 godina.

Izvor: YouTube/Printscreen/Slaven Radovic/B92/Youtube

Nekadašnji predsednik SR Jugoslavije i Srbije Slobodan Milošević je preminuo u zatvoru Ševeningenu na današnji dna pre 18 godina, 11. marta 2006. godine. Detalji iz njegovog života su i dalje misterija i zanimaju javnost, a ono što je krasilo nekadašnjeg predsednika su raskoš i luksuz u vili u kojoj je živeo sa porodicom u Tolstojevoj 33 u Beogradu.

Slobodan Milošević i Mirjana Marković, za vreme njegove vladavine i pre nego što je isporučen Hagu, živeli su u vili u Tolstojevoj 33 na Dedinju, koju je pre nekoliko godina, kako je "Kurir" prvi pisao, kupio košarkaš Nikola Peković za oko dva miliona evra. Čuvena vila u Tolstojevoj 33 ima deset spavaćih soba, šest kupatila, dve recepcije i dve sobe za prijem.

Ovaj kompleks pun istorije bezuspešno se prodavao čitavih 17 godina, i to po ceni od pet miliona evra. Na kraju, Peković je došao u njen posed za oko dva miliona evra.

Cceloviti sporazum o regulisanju međusobnih odnosa povodom kupovine dedinjske vile sklopljen je tek u decembru 2020 godine. U dokumentu do kojeg smo došli navodi se da je očigledno bilo problema između Pekovića i Miloševićevih naslednika.

"Celoviti sporazum ostaje na snazi do konačnog ispunjenja prema volji ugovornih strana i u skladu sa članom 10 i smatra se strogo poverljivim, imajući u vidu sve probleme koji su nastali u proteklom periodu", piše, između ostalog, u priznanici.

Pogledajte fotografije vile Slobodana Miloševića pre renoviranja

BONUS VIDEO:

(Kurir/MONDO/A.B.)