Srbija

"MOSKVA I BEOGRAD NISU IMALE TAKAV ODNOS ZA VREME BOMBARDOVANJA" Vladimir Putin: Srbi su najpouzdaniji saveznici Rusije

Autor Aleksandar Blagić

Predsednik Rusije Vladimir Putin komentarisao je odnose Ruske Federacije i Republike Srbije.

Izvor: YouTube/printscreen/Sky News/Mondo/Stefan Stojanović

U nedelju 24. marta obeleženo je 25 godina od bombardovanja Srbije, odnosno tadašnje SR Jugoslavije i predsednik Rusije Vladimir Putin je komentarisao odnose Ruske Federacije i Srbije danas, kao i odnose koji su postojali tada između dve zemlje. On je govorio na tu temu u intervjuu za dokumentarni film "Beograd" Andreja Kondrašova koji je prikazan na TV kanalu "Rusija 1".

Na pitanje novinara šta spaja Ruse i Srbe, Putin je rekao da su "Srbi duhovno bliski Rusima". Da podsetimo, ruski predsednik je i ranije govorio da je "srpski narod najpouzdaniji saveznik Rusije", a osvrnuo se i na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "Putin ne bi dozvolio NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine da je tada bio na čelu Rusije".

"Aleksandar Vučić je iskusan političar, mislim da će se složiti sa mnom. To je sada prošlost. Međutim, da su Rusija i Jugoslavija bile saveznici koji imaju određene obaveze u tom kontekstu, onda bi ruska strana sigurno reagovala kako bi ispunila te obaveze, ali Moskva i Beograd tada nisu imali takvu vrstu odnosa", rekao je Putin.

BONUS VIDEO:

(Russia Today/MONDO/A.B.)