Uživo

ZAVRŠENA POTRAGA ZA NESTALOM DANKOM (2) U BORU! MUP saopštio da počinje nova faza istrage!

U toku je potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić koja je nestala u okolini Bora. Sve najnovije informacije o ovom slučaju pratite uživo na MONDU.

Danka Ilić
Izvor: Printskrin/Facebook

Prvi put u Srbiji aktiviran je "Amber alert", sistem potrage "Pronađi me" zbog devojčice Danke Ilić koja je u utorak oko 13.45 nestala u okolini Bora. Potraga za njom traje od juče. Devojčica još ne govori, a na sebi je imala maslinasto zelenu jaku, ljubičaste pantalone i crne patike. 

Pratite potragu za Dankom Ilić i najnovije informacije o ovom slučaju klikom na karticu "razvoj događaja".

20:29

Svi detalji novog smera istrage

Novi smer istrage započinje u vezi nestanka devojčice Danke Ilić (2). počeće detaljna provera baznih stanica. Policija će proveravati svakoga ko se kretao blizu mesta nestanka devojčice.

Izvor: MUP

20:27

Policija postavila šatore ispred kuće roditelja Danke Ilić

Policija je postavila šatore blizu kuće roditelja nestale devojčice Danke Ilić. Ulaz u dvorište je blokiran, a šator je postavljen.

Izvor: MUP

19:34

Bivši načelnik UKP-a otkrio zašto je oduzet telefon majci Danke Ilić

Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije, govorio je zašto je majci nestale devojčice Danke Ilić oduzet telefon. Policija mora da isprati sve kontakte i aktivnosti roditelja kako bi mogla dalje da vrši istragu.

Izvor: Youtube/ MOJ PUT - Život, ljudi i događaji...

18:24

Novi pravac istrage

Dosadašnji rezultati istrage pokazali su na novi pravac u vezi nestanka devojčice Danke Ilić (2). MUP je obustavio potragu kod Bora, a roditelji nestale devojčice su i dalje u policiji. Potraga će se nastaviti sve dok dete ne bude pronađeno.

Izvor: Facebook/Screenshot

17:39

Obustavljena potraga za nestalom Dankom Ilić

Nakon 27 časova potrage za nestalom devojčicom Dankom Ilić (2), policija je obustavila potragu jer rezultati pokazuju da se ona ne nalazi na području površine od oko 10 kvadratnih kilometara. Policija nastavlja intenzivan operativan rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom deteta, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Izvor: MUP

17:36

Policijska vozila napuštaju mesto događaja

Kako javljaju reporteri MONDA sa lica mesta, pripadnici policije i Žandarmerije napuštaju lokaciju gde je nestala Danka Ilić (2).

17:09

Hrvatska Gorska služba spasavanja nudi pomoć Srbiji

Hrvatska Gorska služba spasavanja (HGSS) nudi pomoć Srbiji nudi pomoć Srbiji. Marko Rakovac, izvršni načelnik HGSS, naveo je da nekoliko timova iz HGSS-a može odmah da krene u Bor i da imaju katrografa, K9 timove pasa tragača i timove za sisteme bez posade.

Izvor: MUP

16:24

Stiglo pojačanje u potrazi za Dankom Ilić

Prošlo je nešto više od 24 sata od nestanka Danke Ilić (2) u okolini Bora, a danas su se potrazi priključili forenzičari i beogradska kriminalistička policija.

Izvor: MUP

15:59

Pitanja policije za roditelje nestale Danke Ilić

Otac i majka nestale Danke Ilić nalaze se u policiji u Boru i odgovaraju na pitanja inspektorima. Policija u ovakvim slučajevima postavlja ista pitanja.

Izvor: MUP

15:35

Komšinica o snimku

Sa nadzorne kamere koja se nalazi u dvorištu kuće meštanke Jasmine Stojadinović iz Banjskog Polja, skinut je snimak koji je pregledala policija.

"Ugradila sam kameru pre oko mesec dana samo zbog bezbednosti majke jer se bavim turizmom, inače je ovo naselje mirno i sigurno. Živim ovde 30 godina i nikad se nije desio nikakav problem. Sad je ispalo da je dobro što sam ugradila kameru ako snimak može da pomogne u istrazi. Na snimku se videlo da je majka sa decom prosla ulicom u 13 časova i deset minuta. Oko deset minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći devojčicu", kazala je naša sagovornica.

Izvor: Mondo

14:57

Policija uzela telefon majci

Ivani Ilić, majci nestale devojčice Danke Ilić (2) policija je uzela telefon i poslala na veštačenje, kako bi se ispitao ceo slučaj.

Deda devojčice kaže da su njegov sin i snaja još uvek u policiji, i tvrdi da njegov sin nije bio na poligrafskom ispitivanju.

14:19

Pripadnik GSS: "Devojčica nije mogla da ode daleko"

Po knjizi, dete od 3 do 5 godina, u najidealnijim uslovima i na ravnoj površini, može da pređe maksimalno 9 kilometara, rekao je za spasilac Gorske službe spasavanja Dušan Mišić, koji je u potrazi za Dankom Ilić (2).

13:50

Devojčica nije na snimku nadzorne kamere!

Policija je proverila snimak sa nadzorne kamere jedne kuće, kako bi utvrdila da li se na njemu nalazi nestala devojčica Danka.

Nakon izvršene provere ustanovljeno je da devojčice nema na pomenutom snimku.

13:40

Komšija Dojčinović za Mondo: "Kada sam prolazio ulicom video sam dete"

Komšija Dragan Dojčinović ispričao je za Mondo da je juče video devojčicu na ulici, ali da nije siguran da li je to bila Danka.

"U nekom momentu kad sam prolazio ovde ulicom video sam dete, devojčicu. Posle sam skrenuo i nastavio ulicom dalje. Ja živim oko 50 m odavde. Dete sam video, a kada sam se vratio nije ga bilo. To je bilo negde oko 15 do 2. Kad sam se vratio bilo je prazno", naveo je on.

13:19

24 sata od nestanka Danke!

Prošlo je 24 sata od nestanka male Danke Ilić iz Bora. Devojčica starosti dve godine nestala je juče oko 13:45 časova u naselju Banjsko Polje. Ona se nalazila u dvorištu imanja porodice Ilić u Banjskom polju sa majkom Ivanom kada je nestala juče nešto posle 13:45 časova.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova. Nakon prijave nestanka, prvi put u Srbiji upaljen je "Amber alert".

Izvor: MUP Srbije

 Potraga za Dankom trajala je cele noći, a danas je proširena i na naseljeni deo Banjskog polja kod Bora.

12:51

Komšije za Mondo: U potoku o kom se priča nema vode!

MONDO reporteri se nalaze na licu mesta, a za naš portal govorile su prve komšije čija se kuća nalazi na oko 100 metara od mesta gde je dete nestalo.

"U roku od 10 minuta se cela banja priključila od kad nas je policija pitala da li smo videli devojčicu. Stvarno je bila velika potraga. Taj potok o kom se priča je potočić, nije to veliki potok. Tamo čak sad i nema vode...", rekla je između ostalog Živanka Trajković.

12:45

Otac poligrafski testiran, majka nije!

Roditelji nestale Danke (2) dali su izjavu u policiji, a otac devojčice Miloš Ilić podvrgnut je poligrafskom testiranju, saznaje Informer.

Otac i majka dvogodišnje devojčice proveli su nekoliko sati u policiji i dali iskaz u vezi sa nestankom njihove ćerke. Odmah nakon iskaza, otac je poligrafski testiran, dok majka nije, jer je u drugom stanju.

12:26

Potraga se proširuje!

Proširena je potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić. Potraga se širi dalje ka naseljenom delu Banjskog polja.

Izvor: Mondo

Teren pretražuju pripadnici Žandarmerije, Gorske službe spašavanja, rudari Resavice i građani dobrovoljci, a dronovi i dalje nadleću to područje. Kuća kod koje je nestala je malo iznad naselja, a deo oko kuće je već pretražen.

11:59

Sumnja da je video Danku!

Dragan, jedan od komšija iz Banjskog polja rekao je za Kurir da je u jednom dvorištu video devojčicu u zelenkastoj jakni, ali bila je okrenuta leđima.

"Oko 20 do 2, kada sam kolima odvezao majku na stanicu video, sam devojčicu koja mi je bila okrenuta leđima. Bila je kod komšije u dvorištu. Produžio sam dalje i kažem majci 'vidi je kao moja Anica', koja ima tri godine, ali samo manja. Odvezem je na stanicu vratim se do prodavnice, vratim se i kad se vratim kaže komšija da li si video da se dete izgubilo", priča komšija.

"Kad sam pogledao opet policija je već pretraživala brdo iznad naše kuće. Ne mogu da tvrdim da li je to to dete, ali video sam da ima zelenkastu jaknicu. Video sam dete u dvorištu, kao moje unuke što se šetaju kod mene, video sam samo kad sam prošao. Ako se poklapa termin, moguće da je to bila ona. Da sam znao... Pričao sam sa svima, pomažemo koliko možemo", rekao je komšija kroz plač, vidno potresen.

11:15

Podignuti šatori ispred kuće u Banjskom polju!

Oko kuće u čijoj blizini je nestala devojčica Danka je nepristupačan teren. Kako javljaju reporteri MONDA sa lica mesta, kod kuće gde je nestala devojčica su podignuti šatori.

Na licu mesta su policija, Žandarmerija, Gorska služba spasavanja, ekipe Hitne pomoći, kao i brojni dobrovoljci koji su ponudili pomoć.

11:03

Roditelji daju iskaz u policiji!

Roditelji nestale Danke daju iskaz u policiji, a otac, Miloš Ilić, danas će biti podvrgnut poligrafskom testiranju. On će biti ispitan o svim okolnostima nestanka deteta.

Porodica pomaže policiji kako bi se mala Danka što pre pronašla.

11:03

Ocu nestale Danke pozlilo

Kako su rekle komšije koje su na nogama od juče, Dankinom ocu je sinoć pozlilo pa je morala da reaguje i Hitna pomoć. On je teško primio vest o nestanku deteta, te mu je pozlilo zbog stresa.

10:19

Majka ušla u kuću, kad se vratila deteta nije bilo!

Kako je preneo Kurir, oni su se našli u blizini kuće, tzv. pojata, koja je juče bila mesto gde je porodica Danke Ilić došla da se odmori. "U jednom momentu majka je ušla u kuću kako bi dala vodu starijem trogodošnjem sinu, a kada se vratila Danke nije bilo", rekao je reporter Kurira Mladen Radulović.

9:53

Otac nestale devojčice Danke oglasio se na Fejsbuku

Otac nestale devojčice Danke oglasio se na društvenoj mreži Fejsbuk potresnim rečima.

"Zlato tatino, naći će te tata. Svete moj mali", napisao je otac devojčice.

9:51

Ekipa Monda na 300 metara od kuće u Banjskom polju

Ekipa Monda nalazi se 300 metara od kuće kod koje je nestala dvogodišnja Danka Ilić, odnosno na ulazu u Banjsko polje. Kako nam javljaju sa lica mesta, policija je onemogućila ulazak u ovo naselje.

Svako vozilo se zaustavlja i pregleda, legitimišu se vozači. Ulazak u naselje omogućen je samo meštanima.

9:26

Na aerodromu i auto-putu iskočilo obaveštenje o nestanku deteta

Na beogradskom aerodromu Nikola Tesla prikazane su sve informacije o maloj Danki. Na info tablama pišu osnovne informacije o devojčici, uključujući i osnovne podatke. Takođe objavljeno je i obaveštenje na auto-putu. Policajci, vatrogasci i građani su se uključili u potragu.

MUP je juče aktivirao sistem potrage "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert.

9:00

Oglasio se deda nestale devojčice

Deda nestale devojčice iz Bora se oglasio na društvenoj mreži Fejsbuk na kojoj je objavio niz fotografija da se njegova unuka nađe.

"Bog neka vam pomogne, molimo se da je nađete živu i zdravu! Molimo se da uskoro budete sa vašom lepoticom. Daće Bog druže, danas je ceo Bor uz vas", samo su neke od poruka podrške koje su mogu naći ispod fotografija koje se tokom jučerešnjeg dana masovno objavljivala na društvenim mrežama.

8:38

Oglasio se Nenad Periš

Na društvenim mrežama oglasio se i Nenad Periš, otac Mateja, obratio se roditeljima devojčice. "Znam koliko im je u ovim trenucima teško. Prošao sam to, dani iščekivanja su najteži... Dankinim roditeljima želim da poručim "vera nikada ne posustaje". Zato se molim Bogu da im da snage i da ne gube nadu. S roditeljima, porodicom iskreno se molim da nam svima da snage da dočekamo srećan kraj", rekao je Periš.

Prema Nenadovim rečima, "čekanje i nadanje su najteži, a vreme te neumorno gura natrag". "Sto reči bi uputio porodici nestale Danke jer mogu da zamislim kolika im je bol u ovim trenucima u duši", kaže Periš.

8:10

Hitna pomoć strahuje za život devojčice!

Prema nezvaničnim saznanjima od pripadnika Hitne pomoći, vremenski uslovi izuzetno otežavaju potragu ali možda i nadu da će devojčica biti zdravstveno dobro, s obzirom da je reč o detetu koje nema još uvek pune dve godine i koje se ne kreće tako brzo.

7:39

Policija ispitala sve sa krivičnim dosijeom!

Prema poslednjim informacijama novinara Kurira koji se nalazi u mestu u kom je nestala Danka Ilić, dvogodišnja devojčica iz Bora, policija je ispitala sve ljude sa krivičnim dosijeom.

"Potraga nije stala niti jednog trenutka u toku noći. Ušli smo u 18 sat potrage za Dankom Ilić. Popaljeni su svi bilbordi, svi mediji su objavili fotografiju nestale devojčice. Na mestu nestanka i okolini prusutno je nekoliko stotina pripadnika policije, a tu su i pripadnici Gorske službe spasavanja, žandarmerije i dobrovoljaca. Policija apeluje da se građani ne okupljaju velikom broju", rekao je novinar Kurira i dodao:

"Pretražen je svaki kvadrtatni centimetar. Građani se okupljanju, policija se menja u smenama. Stigla je ispomoć iz Beograda. Kuća se nalazi na 300m od glavnog puta. Iza kuće je jedna šuma, ali to nije gusta šuma već brisan prostor. Devojčica praktično nije mogla da ode iz vidokruga majke. Ona ima samo dve godine, ne može da trči, čak nosi pelenu. Teško je verovati da je ona mogla da se udalji previše od kuće. Ispitani su svi ljudi sa krivičnim dosijeom. I potraga i istraga se nastavlja u svim mogućim pravcima. Noć je u Boru bila hladna. Uslovi za potragu nisu dobro i to otežava termovizijskih kamera. Tu su i psi tragači. Kiša je usporila potragu."

7:15

Policija blokirala sve ulaze u Banjsko polje

Nakon višečasovne noćne potrage za nestalom devojčicom Dankom, policija je blokirala sve ulaze oko Banjskog polja.

Prema izveštajima sa terena, u naselje mogu da uđu samo meštani sela, Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

6:54

Poslednje informacije!

Potraga za nestalom devojčicom Dankom trajala je čitave noći, a u nju su uključeni i dronovi sa termovizijskim kamerama, kao i posebno dresirani psi.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, rekao je za "Pink" da je Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo tri, a privatne kompanije poslale još dva drona opremljena termovizijskim kamerama koje prepoznaju toplotu. Dovedena su i tri profesionalna psa za pretrage, rekao je on.

"Treba nam mir, razumevanje i da se dobro koordiniramo", rekao je on.

Prema podacima sa lica mesta, pretražuje se "svaki stan i svaka kuća" u naselju, ali su uslovi preko noći bili loši. Nije bilo samo mračno, već je padala i jaka kiša a prostor koji se pretražuje površine je od osam kvadratnih kilometara.

Doktorka Vesna Pešić Jovanović iz Hitne službe ZC Bor rekla je da ekipa dežura kako bi primila dete kada ga pronađu, čemu se svi nadaju. Više puta je intervenisala a pružena je pomoć i porodici male Danke.

Izvor: TV PInk/screenshot

6:54

Celu noć trajala potraga!

Nestala devojčica Danka još uvek nije pronađena, a traži je više od hiljadu ljudi. Otkad je devojčica, zbog koje je prvi put aktiviran i "Amber alert" sistem u Srbiji, nestala, prošlo je više od 16 sati.

Na terenu su policajci, vatrogasci-spasioci, pripadnici dobrovoljnog vatrogasnog društva i Gorske službe spasavanja. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice kojima je preporučeno da se tokom noći vrate kućama kako ne bi ometali pse tragače i da se ponovo priključe ujutru, javlja RTS.

Izvor: TV PInk/screenshot

6:53

Komšije su videle malu Danku?

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić u međuvremenu se oglasio za medije i otkrio da su došle spasilačke jedinice, kao i veliki broj građana da traži malu Danku, a kako kaže prve komšije su je poslednji put videle. "Uključio se veliki broj sugrađana, tu su dronovi i spasilačke jedinice, a čekaju se i specijalni psi za potragu. Teren je težak, postoje mnogo šuma i tu je i potok. Majka se okrenula na sekund, a onda je dete nestalo i službe će da rade svoj posao. Prve komšije su videle poslednji put dete", naveo je on.

"Dronovi su ceo dan sa termovizijskom kamerom pretraživali teren, sada očekujemo tri profesionalna psa Gorske službe spasavanja da pristignu, a stižu još tri drona sa termovizijskom kamerom. Teren će se pretraživati čitavu noć. Verujem da ćemo noćas naći našu malu sugrađanku. Ujutru ćemo doći ako treba, napravićemo organizaciju, tu je i načelnik policije koji rukovodi akcijom. Imamo problem sada, ljudi dolaze sa svojim privatnim psima, ima nas mnogo sada, spasilački psi ne mogu miris da osete. Apelujem da se sklonimo. Danas je ovde bilo skoro 400, 500 naših sugrađana. Hvala vam na tome", istakao je Milikić.

6:51

Kako je nestala Danka Ilić?

"Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila", priča Dankina majka Ivana.

"Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo", očajna je Ivana, koja je objasnila tragačima da devojčica ima kosu u repić, a na sebi maslinasto zeleu jaknicu i ljubičaste pantalone.

6:50

Informacije o maloj Danki!

Izvor: MUP Srbije

6:49

Nestala devojčica Danka Ilić!

MUP je upravo aktivirao sistem potrage "Pronađi me" po uzoru na Amber Alert za devojčicu Danku Ilić (2), koja je nestala u utorak tokom popodneva u okolini Bora.

Objave putem različitih medija - televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Danka Ilić
Izvor: Printskrin/Facebook

Ukratko

  • Devojčica Danka Ilić nestala je oko 13.45 u okolini Bora
  • Prvi put u Srbiji upaljen je "Amber alert"
  • Ima dve nepune godine i ne govori
učitaj još +