Šveđanka prešla u pravoslavlje zbog Srbina: Promenila veru, pa otkrila šta je razočaralo u crkvi

Šveđanka promenila veru zbog Srbina.

Youtube/Stefan and Therese

"Idemo u Srbiju da se venčamo, ali pre toga sledi nešto jednako lepo", rekao je u svom videu Stefan, fitnes trener iz Srbije koji godinama živi u Švedskoj i koji već šest godina uživa u ljubavi sa Šveđankom Terezom.

Iako se "ljubav na prvi pogled" desila na Instagramu - nakon samo jednog klika i jedne poruke, Stefan i Tereza pokazuju da čak i ljubav uvek nađe svoj put. A njihova će uskoro biti krunisana brakom ali i promenom vere - Terezine. Ovaj dvojac, koji na svom Jutjub kanalu "Stefan and Therese" deli razna dešavanja iz svog svakodnevnog života, sa oduševljenjem je objavio da, nakon planova za venčanje, dolaze u pravoslavnu crkvu u Srbiji, gde će se Tereza krstiti.

Nakon što su stigli u Srbiju, Stefan i Tereza su snimili kako izgleda spremanje za krštenje a potom i sam čin krštenja. Uputivši se u Manastir Presvete Bogorodice Trojeručice u Ripnju, sa osmehom na licu, Stefan je upitao Terezu da li je spremna, na šta je ona sa oduševljenjem rekla: "Rođena spremna".

"Bilo je to tiho i posebno mesto"

Nakon samog čina krštenja i prelaska u pravoslavnu veru, Stefan je na putu ka restoranu upitao svoju buduću suprugu kako se oseća.

"Bilo je to tiho i posebno mesto", odgovorila je Tereza kratko i jasno.

Ipak, nije mogla da sakrije razočaranje zbog jednog detalja - njene kose. Priznala je da je bila iznervirana jer joj niko nije objasnio da će joj sveštenik tokom krštenja seći male delove kose.

"Povodom sečenja kose, osećam se veoma razočarano", izjavila je.

Nakon toga, Stefan je objasnio da je njegov brat, inače profesor u teološkoj školi, zaboravio da spomene Terezi da će ostati bez nekoliko pramenova kose.

"Zaboravio je to da joj kaže, a ona je veoma osetljiva po tom pitanju. Odsekli su joj malo kose, ali svakako nije bila spremna na to," objasnio je Stefan.

Uskoro postaju i roditelji

Tereza se nadovezala, ističući da problem nije samo u činu, već u tome što nije bila obaveštena. Ipak, brzo je na to zaboravila.

"Dobila sam i besplatno pranje kose, polivali su me vodom. Ali ipak sveštenik je bio jako ljubazan, stvarno fin i pun razumevanja. Bilo je zanimljivo," zaključila je ona.

Ovaj par priznao je da je Tereza prešla u pravoslavlje najviše zbog venčanja koje planiraju da održe u narednih mesec dana, ali i zbog činjenice da će uskoro postati roditelji.

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vijetnamka u Srbiji  Youtube/ Liz Learns Serbian

(Blic/MONDO/Ivana Vlajković)