Kako prenosi britanski "Dejli mejl" na snimku se vidi lisica koja nema oko, druga kojoj truli vilica, ostale kako se kriju u tamnim uglovima prljavih kaveza.

Taj snimak se pojavio nakon isto tako šokantnog dokaza o monstruoznim uzgajalištima u Finskoj, gde lisice žive u lošim uslovima, a na kojima se vide lisice u slojevima sala, kako bi povećali količinu krzna na njihovim telima.

Poljska je treći najveći proizvođač krzna, iza Danske i Kine, sa 800 farmi širom zemlje, navodi poljska grupa Otvoreni kavezi, koja je sprovela istragu.

Na najvećoj od tih farmi ima i 200.000 životinja, a oko 90 odsto lisica drže se u kavezima tokom šest meseci njihovog života.

Grupa Otvoreni kavezi navodi da je jedini period kad nisu u kavezu kad životinje odvoje od njihovih majki i ubace u drugi kavez iz kojeg će izaći samo na dranje kože. Rasplodne ženke žive duže i njima je najgore jer duže pate, a u proseku, takva ženka će biti u kavezu jednu do dve godine, navodi ta grupa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Predstavnici Otvorenih kaveza posetili su u poslednje dve nedelje tri farme u Poljskom regionu Vielkopolska, jednu samo za lisice, drugu za kune, a treću za lisice i rakune, od kojih je svaka imala između 500 i 4.000 životinja.

Pavel Ravicki iz te organizacije kaže da se na farmama mogu čuti životinje kako grizu metalne rešetke, pokušavajući da pobegnu ili trčkaraju u malom prostoru.

Svake godine zbog krzna se u Poljskoj ubije 100.000 lisica, devet miliona kuna i 10.000 rakuna.

Početkom godine Otvoreni kavezi su spasili nekoliko lisica i smestili ih u zoološki vrt u Poznanu. Britanski filmski reditelj Konor M.Džekson koji je istraživao poljsku farmu lisica zbog snimanja filma, rekao je da je bio užasnut onim što je na njima otkrio.

On je 2016. godine zajedno sa Otvorenikm kavezom istraživao farme lisica i rakuna i to u novembru, kada je period ubijanja tih životinja.

"Još na putu smo mogli da čujemo ciku životinja", rekao je on.

Kako se navodi, za jedan krzneni kaput potrebno je 10 do 20 životinja, međutim krzno životinja se koristi i za pravljenje kapa, kapuljača i druge odeće.

Jezivo: Hiljade životinja nađeno u skladištu!