Za sada niko nije preuzeo odgovornost, a talibani su negirali umešanost u napad koji se dogodio u blizini medijske kuće AVA (Afghan Voice Agency) u Kabulu, za koju su prethodno pojedini mediji preneli da je bila meta, javila je agencija Frans pres.

Portparol Ministartsva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi rekao je za AFP da je zapravo ciljan šiitski kulturni centar tokom ceremonije povodom 38. godišnjice sovjetske intervencije u Avganistanu.

"Imamo 40 ubijenih, 30 ranjenih, ali ovo nije konačan bilans. Može biti veći", rekao je on, dodavši da su nakon glavne eksplozije usledile dve manje.


Istovremeno, u eksploziji mine kraj puta u provinciji Balh na severu Avganistana stradalo je šestoro dece, saopštili su zvaničnici.

U nesreći u Balhu poginula su deca pastira, uzrasta od osam do 10 godina, naveli su avganistanski zvaničnici.


Za sada niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali se veruje da su talibani postavili mine zbog napada na zvaničnike Avganistana i bezbednosne snage.

Avganistan ima najveći bilans žrtava mina u svetu, od kojih zajedno sa bombama kraj puta pogine ili bude ranjeno oko 140 ljudi svakog meseca.

Islamisti napali TV stanicu, ima mrtvih