• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Kad već nema OI, pružite nam krov nad glavom!''

Izvor mondo.rs

Sporta neće biti ovog leta, a tokio će Olimpijske igre održati naredne godine.

Pandemija korona virusa je zaustavila sport, pa tako po prvi put u istoriji i Olimpijske igre. Dva puta je najveća svetska smotra sporta otkazivana, nikada nije odlagana, ali se sada i to desio. Tokio će sa godinu dana ''zakašnjenja'' biti domaćin.

To je ostavilo praznim smeštaje namenjene sportistima. Olimpijsko selo, kako se zove kompleks u kom su takmičari tokom mesec dana Igara, moglo bi ovih dana da dobije nove stanovnike, beskučnike sa ulica Tokija.

Možda će vas zanimati

Komisija koja predstavlja beskućnike Tokija razgovarala je sa organizatorima Olimpijskih igara. Njihov predlog je da smeštajni kapaciteti namenjeni za najbolje sportiste današnjice dobiju potpuno novu svrhu tkom pandemije korona virusa.

Pokrenuta je internet peticija koja će poslužiti da se prikupi što više potpisa širom Japana i da se na taj način čelni ljudi grada, kao i organizatori Olimpijskih igara ubede u validnost ove ideje.

Olimpijsko selo u Tokiju spremno je da prihvati 11 hiljada olimpijaca i 4.500 paraolimpijaca, što bi u ovim trenucima bio idealan smeštaj za ljude bez doma. Među njima je i mnogo onih koji su rizične grupe, odnosno grupe koje najviše stradaju od korona virusa.

Pretpostavlja se da na ulicama Tokija svake noći spava oko 1.000 ljudi, dok još polovina od tog broja pronalazi privremene smeštaje kako bi što bezbednije provela noć. Ukoliko ova inicijativa da rezultat, za sve njih bi bilo mesta u sobama namenjenim američkim košarkašim, trkačima sa Jamajke, odbojkašicama i vaterpolistima, najboljim svetskim teniserima i ostalima.

Grad Tokio i organizatori Olimpijskih igara (koje će naredne godine nositi naziv Tokio 2020) još se nisu oglasili o ovom predlogu.

Do sada je u Japanu registrovano preko 9.000 slučajeva korona virusa, uz oko 200 smrtnih slučajeva. Za razliku od Kine, u kojoj je situacija sve bolja, Japanci smatraju da udarni talas virusa još uvek nije prošao.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Pravda za beskućnike!

special image