Kurir prenosi da je pronađeno telo srpskog državljanina M.J. (39) iz Zaječara u blizini Plavog jezera u Brazilu, a tamošnja policija veruje da je Srbin ubijen.

Kako su preneli lokalni mediji, telo je pre mesec dana pronašla meštanka u kamenolomu nedaleko od jezera, koje važi za turističku atrakciju, piše Kurir.

Žena je 5. maja primetila mrtvog muškarca sa povredama po telu i odmah obavestila policiju.

"Pored leša nađen je i srpski pasoš na ime M.J. zbog toga se pretpostavlja da je reč o državljaninu Srbije", rekli su iz brazilske policije tamošnjim medijima i dodali da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja.

Kako navode lokalni mediji uočene su rane od metaka, pa se pretpostavlja da je žrtva ubijena hicima iz vatrenog oružja i to nekoliko dana pre nego što je leš pronađen.

Kako su dodali, istražitelji su u jezeru pronašli automobil za koji se sumnja da je pripadao žrtvi.

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se M.J. njime dovezao do Plavog jezera.

Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi, navode mediji na koje se Kurir poziva.

Tokom istrage utvrđeno je da je muškarac iz Zaječara u poslednjih deset godina često dolazio u ovu latinoameričku državu.

"Od 2010. godine do dana kada je nađen mrtav, M.J. je šest puta dolazio u Brazil i vraćao se u Srbiju. Zbog čega je on boravio ovde još uvek se ispituje. Da li je u Brazilu bio kao turista ili nekom poslom, nije sa sigurnošću utvrđeno", navode izvori.

Tamošnja policija nije još uvek utvrdila motiv ubistva M.J., a potraga za ubicom je u toku.

"Sve opcije su otvorene, a policija je uputila apel građanima da ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o zločinu ili žrtvi, to javi nadležnima, a oni će im garantovati bezbednost", prenose lokalni mediji.

Inače, kako su ranije pisali mediji iz Južne Amerike, u Brazilu, pored ostalih, deluju i narko-bande sa Balkana, za koje rade i Srbi.

Tako je brazilska policija u decembru 2018. razbila međunarodnu kriminalnu grupu, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, koja je krijumčarila kokain u Evropu, tačnije Francusku i Veliku Britaniju.

Tada je, kako su pisali lokalni mediji, zaplenjena tona kokaina.

"Zasad nema potvrde da je ubijeni Srbin bio umešan u šverc droge, ali istražitelji ne isključuju ni tu mogućnost", kaže izvor, a prenosi Kurir.