Nakon smrti Vinforda Hodža, koji je preminuo pre nekoliko godina, u 94. godini, Džoan se nadala da će joj pripasti nešto od njegovog 1,5 miliona funti vrednog imanja koje je posedovao, s obzirom na to da je s njim provela više od polovine svog života.

Pravi šok je doživela kada je čula za njegov testament u kom je on napisao kako celo svoje bogatstvo ostavlja paru koji je živeo na njegovu imanju jer su "poslednjih nekoliko godina njegovog života bili dobri prema njemu".

Starac je u testamentu napisao da je njegova partnerka "finansijski potkovana" i da joj njegov novac ne treba. Ipak 79-godišnjakinja je imala tek 2.500 funti ušteđevine, što joj nije dovoljno za život, pa je nepravdu ispravio sudija Milvin Džarman koji je zaključio da je Hodž napravio grešku.

Zbog toga je presudio u korist Džoan Tompson i dodelio joj 225 hiljada funti vrednu kolibu i 190.000 funti gotovine kojom će obnoviti nekretninu koju je dobila, ali i dostojno živeti ostatak života.

Pre smrti, Hodž je napravio čak deset testamenata, a na samrti je svojoj partnerki rekao da se ne brine "jer će biti dobro zbrinuta", prenosi Daily Mail.

Ipak, u poslednjem testamentu se ipak predomislio pa je celo svoje bogatstvo ostavio Karli Evans i Agonu Beriši koji su živeli sa svoje dvoje dece u iznajmljenoj kući na njegovom imanju i povremeno mu pomagali.

Sudija je to smatrao nepravednim jer je Džoan Tompson provela više od 40 godina svg života s preminulim 94-godišnjakom i brinula se o njegovoj majci, imanju, kao i o njemu samome, pa joj je dodelio deo njegovog bogatstva.

(MONDO)