Sve je počelo na početku pedesetih godina 20. veka, kada je američki aristokrata iz Misisipija, Frenk Vajzner, postao direktor CIA odeljka za koordinaciju. Zvanično je njihova funkcija bila da rade sa Crvenih krstom kako bi pomogli izbeglicama nakon rata, ali su ustvari bili samo još jedan špijunski odeljak američke službe. Frenkov glavni zadatak - osmišljavanje taktika za psihološki rat.

Frenk je bio potpuno posvećen svom poslu nakon što je prisustvovao brutalnoj sovjetskoj okupaciji u Rumuniji, pa je dao sve od sebe da ubije njihov moral. Jedna od njegovih ideja je bila da dostave američke kozmetičke proizvode duž Gvozdene zavese (granica koja je simbolično, ideološki i fizički podelila Evropu na dva odvojena dela od kraja Drugog svetskog rata). Cilj ovoga je bilo da demonstriraju kako su superiorni zapadnjački standardi udobnosti i nege.

Ali, ono što je okarakterisano kao "najluđa" ideja CIA u ovom periodu, a prema tvrdnjama istoričara i apsolutno tačna, bila je operacija koja je podrazumevala da se nad sovjetskim delom Evrope baci na hiljade balona s vodom, u kojima bi bili anti-komunistički pamfleti. Ali, ne samo pamfleti, već i XL kondomi koji bi padali na građane!

Frenk je zamislio da u potpunosti demorališe Sovjete tako što će na najveće moguće kondome staviti oznake "male" ili "srednje" veličine, kako bi mislili da je anatomija američke vojske mnogo superiornija od njihove. Na žalost, ovaj plan nikada nije sproveden u delo.

Hladni rat se okončao 1991. godine raspadom Sovjetskog Saveza.

(Mondo)