• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasisti ubili 31 čoveka u Moskvi u 2009.

U 62 rasistički motivisana napada izvršena tokom 2009. godine u Moskvi ubijena je 31 osoba ne-slovenskog porekla.

"Rusija Rusima"

"Tokom prošle godine zabeležena su 62 napada protiv osoba koje ne izgledaju kao Sloveni", rekao je šef moskovske policije Vladimir Kolokolcev u sredu, kako prenosi agencija Interfaks.

On je rekao da je od ukupnog broja napada bilo 26 ubistava i 25 slučaja namernih udaraca ili povreda, od kojih je pet imalo smrtni ishod.

U okviru istraga koje su vođenje povodom 34 rasistička zločina, uključujući 14 ubistava, rasformirano je deset "ekstremističkih" grupa a 33 osobe su uhapšene, rekao je on.

Broj rasističkih zločina u Rusiji, uključujući i vrlo nasilna ubistva, uperenih protiv imigranata iz bivših sovjetskih republika, porastao je od raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine.

U takvim napadima ubijeno je skoro 300 ljudi između 2004. i 2008. godine, navodi nevladina organizacija Kancelarija za ljudska prava.

Prema anketi koju je u decembru sproveo nezavisni centar Levada 54 odsto Rusa podržava nacionalistički slogan "Rusija Rusima".

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev je pre objave ove ankete ocenio da je potrebno određivati stroge kazne da bi se borilo sa rastućom ksenofobijom u zemlji.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image