Dokument, koji je objavljen na zvaničnom državnom sajtu o zakonima, ima za cilj da zaštiti nacionalne interese Rusije od neprijateljskih akcija stranih zemalja i međunarodnih organizacija, prenosi TASS.

U ovom dokumentu su definisani mehanizmi za pružanje podrške privrednom sektoru, uključujući pojednostavljenje procedure izdavanja dozvola i licenci kojima se reguliše režim nabavke robe, usluga i rada za potrebe države i lokalnih samouprava, kako bi se ublažile sankcije Zapada.

Rojters prenosi da je ruski ministar finansija Anton Siluanov saopštio da će Rusija potrošiti dodatnih 455 milijardi rubalja (3,6 milijardi dolara) iz državnog budžeta na isplate porodicama sa decom uzrasta od osam do 16 godina, po nalogu predsednika Putina.

"Isplate će se obavljati od maja ove godine", rekao je Siluanov novinarima.

Podsetimo, od 24. februara traju sukobi na tlu Ukrajine, koja je najveća kontinentala evropska država. Sukobi su počeli kada je predsednik Rusije Vladimir Puitn odobrio vojne akcije ruske vojske na tlu ove zemlje. Nakon toga usledile su oštre rekacije Zapada, i potom sankcije. Do sada su održane tri runde mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine. Poslednja runda održana je u ponedeljak, a ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov najavaio je da će uskoro biti poznat datum održavanja naredne, četvrte runde pregovora.

Pratite naš blog uživo o ratu u Ukrajini!

(MONDO)