Tri ruska kosmonauta stigla su u petak uveče na Međunarodnu svemirsku stanicu, i oni su prvi članovi ruskog tima koji joj se pridružuju od početka invazije na Ukrajinu.

Na MSS se već nalaze dva Rusa, četiri Amerikanca i jedan Nemac, a pridružili su im se Rusi Oleg Artemjev, Denis Matvejev i Sergej Korsakov. Ali agencija AP javlja da su kosmonauti na MSS stigli noseći boje ukrajinske zastave, dok jedna stvar dodatno zbunjuje.

Pratite naš blog uživo - najnovije vesti o Rusiji i Ukrajini!

Snimci kosmonauta na kojima se pripremaju za poletanje iz Kazahstana u letelici Sojuz MS-21 prikazuju da su sva trojica nosila uobičajene, plave uniforme. Međutim, kada su stigli na stanicu, nosili su žute uniforme s plavim detaljima, prenosi ta agencija. Pogledajte fotografije pre poletanja i po dolasku na MSS!

YouTube/NASA, YouTube/Роскосмос ТB Ruski kosmonauti u žutim uniformama

"Nejasno je koju poruku ruski kosmonauti žele da pošalju uniformama u koje su se očigledno presvukli tokom leta", navodi ta agencija.

Jedan od kosmonauta, Oleg Artemjev, imao je priliku da priča sa Zemljom po sletanju i kratko je rekao da je ruska ekipa "imala baš dosta žutog materijala".

"Svaki tim bira svoju boju, i bio je red na nas. Sakupili smo baš mnogo žute tkanine i hteli smo da je potrošimo", rekao je on kratko.

(MONDO)