Taulant Krasnići osuđen je na 13 godina nakon što je proglašen krivim da je silovao ženu u Velikoj Britaniji. Kako piše Dejli Star Krasnići je upoznao žrtvu, ženu u dvadesetim godinama, u noćnom klubu u Kingstonu, na jugozapadu Londona, u novembru 2017. Kasnije te noći zajedno su otišli ​​u njen dom, ali je žena odlučila da ode sama u krevet.

Kako se navodi, žena se sećala kako se nakratko probudila i videla Taulanta kako sedi u podnožju njenog kreveta sa telefonom u ruci, ali kada se probudila sledećeg dana njega više nije bilo. Jedan od prijatelja je kontaktirao kasnije tog dana i rekao da joj je nepoznata osoba poslala video snimak na aplikaciji Snepčet, na kojem se vidi žena kako leži gola u krevetu. Pored nje na čaršavu se video prazan omot od prezervativa.

Kako piše Dejli Star, žena je nakon toga pozvala policiju i pokrenuta je istraga, a mladić je brzo identifikovan i uhapšen, iako je tvrdio da je seksualni odnos bio sporazuman.

U okviru istrage oduzet mu je telefon koji je pregledala policija i pronašla video-snimke seksualnog odnosa sa ženom, koja je kako se navodi, izgledala kao da je bila bez svesti.

Silovatelj - Met Police.jpg
MET Police 

Poruke sa Krasnikijevog telefona takođe su pokazale da je razgovarao sa prijateljima navodeći da je uzeo neke stvari iz ženinog stana i opljačkao je. Krasnići je optužen i na sudu se izjasnio krivim za krađu i voajerstvo, ali je negirao silovanje. Detektiv inspektor Džulijan Krab rekao je:

"Krasnići je znao da žena sa kojom je otišao kući nije u poziciji da pristane na seksualnu aktivnost, ali je iskoristio ovu situaciju i silovao je. Takođe je snimio ženu bez njenog znanja i to podelio na društvenim mrežama. Njegovo ponašanje je zaista odvratno i drago mi je što mu je izrečena dugotrajna zatvorska kazna koja odražava težinu njegovog prestupa. Takođe bih želeo da pohvalim ženu koju je Krasniki napao – pokazala je ogromnu hrabrost da to prijavi policiji i podrži ovu istragu i nadam se da joj ova presuda daje priliku da nastavi sa svojim životom. Svako ko prijavi seksualni prestup policiji biće ponuđena podrška specijalno obučenog službenika da im pomogne u istražnom procesu."

(MONDO)