Vladimir Putin kaznio je svoju ćerku i sprečio je da otputuje u inostranstvo, gde je želela da proslavi rođendan, prenosi Dejli mejl. Navodno je to učinio iz straha da se Marija Voroncova neće vratiti u Rusiju.

"Putin je odgovorio kategoričnim odbijanjem i pojačao mere zaštite za svoju ćerku Mariju. Prema našim saznanjima, predsednikova najstarija ćerka nije planirala da se vrati u Rusiju", navode ruski mediji. Ne navodi se da li je razlog njenog navodnog plana bekstva ruska invazija njenog oca na Ukrajinu.

Kako navode mediji, želela je da odleti u neku "prijateljsku" zemlju. Putovanje je planirala sa svojim partnerom Jevgenijem Nagornijem, sa kojim je navodno započela vezu posle raspada braka sa holandskim biznismenom Joritom Fasenom. Marija sa Fasenom ima sina koji sada ima osam godina.

Inače, Marija je Putinova najstarija ćerka koju je dobio sa bivšom suprugom Ljudmilom. Ona je jedna od sankcionisanih ruskih državljana zbog veze sa Putinom. Sada ne sme da putuje u većinu zapadnih zemalja.

Marija je rođena kada je ruski predsednik bio špijun KGB-a, ona je stručnjak za retke genetske bolesti kod dece. Vodeći je istraživač u Nacionalnom medicinskom istraživačkom centru za endokrinologiju Ministarstva zdravlja Rusije.

(MONDO)