Ruski lider je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu i ako se sankcije Rusiji nastave, i EU bi mogla da naleti na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

"Krivica za globalne posledice sankcija Rusiji, uključujući moguću glad u nizu zemalja, snose Zapadne zemlje koje su zarad svoje dominacije spremne da žrtvuju ostatak sveta", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku ekonomska pitanja u četvrtak.

On je napomenuo da se brojne zemlje već suočavaju sa pretnjama glađu, i ako se sankcije Rusiji nastave, EU može naići i na posledice koje bi bilo teško preokrenuti.

Putin je naglasio da se Rusija samouvereno nosi sa spoljnim izazovima, zahvaljujući kako odgovornoj makroekonomskoj politici poslednjih godina, tako i sistemskim rešenjima za jačanje ekonomskog suvereniteta i tehnološke i prehrambene bezbednosti.

"Naše proizvodne kompanije postepeno popunjavaju domaće tržišne niše oslobođene nakon odlaska nesavesnih partnera, uključujući osnovna dobra, industrijsku i uslužnu opremu, građevinsku i poljoprivrednu mehanizaciju", istakao je ruski lider.

(MONDO)