U ruskom napadu na grad Desnu prošlog utorka poginulo je 87 ljudi, izjavio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, što je do sada najsmrtonosniji napad ruskih vazduhoplovnih snaga na ukrajinsku vojsku, a više od 150 tela pronađeno je u oblasti Harkov.

Na dan napada, portparol ruske vojske rekao je da su visokoprecizne rakete dugog dometa pogodile ukrajinske rezervne snage u centru za obuku u blizini Desne, u severnoj ukrajinskoj oblasti Černigov i drugde.

Pod ruševinama pronađeno 87 leševa

Zelenski nije precizirao da li su žrtve napada bile vojne ili civilne. U blizini grada se nalaze kasarna i baza za obuku, piše Rojters.

"Danas smo završili radove u Desni. Pod ruševinama u Desni bilo je 87 žrtava. 87 leševa", rekao je Zelenski u video-linku za sastanak svetskih poslovnih lidera u Davosu.

150 tela u Harkovu

Ukrajinski spasioci pronašli su više od 150 tela u oblasti Harkova na 98 lokacija ispod ruševina nastalih nakon ruskog bombardovanja, javila je španska novinska agencija EFE, a prenela slovenačka STA.

"Nažalost, ispod ruševina smo pronašli više od 150 tela, a tokom operacije naše jedinice su spasile više od 250 ljudi", rekao je Anatolij Torjanik, zamenik šefa Državne službe za vanredne situacije u Harkovu.

Tri vojna inženjera i dva spasioca poginula su na dužnosti.

(MONDO)