Berlinda Irene Areola, baka ubijene Ameri Džo Garze, prenela je razgovor koji se čuo preko slušalice dok je njena unuka pokušala da pozove hitnu pomoć. Ubica je rekao razredu "umrećete" pre nego što je započeo masakr, i ubio njenu unuku dok je ona pokušavala da dozove pomoć.

Desetogodišnja devojčica, koja je ispala heroj, samo je jedna je od 19-oro dece žrtava najnovije američke masovne pucnjave u školi.

"Ameri je sedela pored njene najbolje drugarice koja je ostala prekrivena krvlju. Tako je revolveraš ušao i rekao deci: "Umrećete". I Ameri je imala svoj telefon i pozvala je hitnu. Umesto da ga zgrabi i razbije ili uzme od nje, on ju je upucao. Sedela je pored svoje najbolje drugarice. Njena najbolja prijateljica bila je oblivena krvlju", rekla je Berlinda, prenosi Dejli Mejl.

U napadu su takođe ubijena dva dečaka Ksavier Lopez (10) i devetogodišnji Uzija Garsija, i još tri devojčice: Makena Elrod (10), Eliahana Tores (takođe 10) i Eli, čije godine i prezime nisu odmah dostupni. Eva Mireles (44) i Irma Garsija, majka četvoro dece, bile su ubijene dve učiteljice.

undefined U pucnjavi u osnovoj školi u Teksasu ubijeno je 19 dece i dvoje odraslih.

Ramosa je na kraju zaustavio agent granične policije koji je bio u obližnjoj stanici i utrčao u školu. Njih dvojica su pucali jedan na drugog, a Ramos je upucan i ubijen. Agent je ranjen, rekao je lokalni zvaničnik, ali je uspeo sam da izađe iz škole.

Ramosov krvavi pohod počelo je kada je upucao svoju baku u kući u Uvaldeu, navodno tokom svađe zbog neuspeha da diplomira. Oprečni izveštaji sugerišu da je bila u kritičnom stanju ili da je umrla od zadobijenih povreda.

Očajni roditelji apeluju su na društvenim mrežama da traže vesti o njihovoj nestaloj deci, pošto je policija upozorila da se očekuje porast broja poginulih.

(MONDO)