Na poznatoj turističkoj destinaciji Gran Kanarija, 59- godišnji nemački državljanin optužen je da je počinio teške zločine u svom salonu u gradu Mogan. Hitna istraga pokrenuta je u februaru 2020. nakon što se majka požalila da je njena ćerka, stara 15 godina, seksualno zlostavljana od strane maseraMaser je navodno maltretirao i snimao klijente više od decenije, kažu policajci.

Istraga je dovela do otkrića dve skrivene kamere sa 82 video-fajla na kojima je 20 različitih žena, koje nisu imale pojma da se snima njihova masaža. Policajci su pronašli slučaj iz 2005. godine i identifikovali dve žene i maloletnika koji su pretrpeli prijavljeno seksualno zlostavljanje u salonu za masažu između 2019. i 2020. godine, izveštava lokalna novinska agencija La Provincia.

Veliki broj klijenata iz Španije i inostranstva redovno su posećivali ovaj salon za masažu jer je na dobroj lokaciji. Tim pravosudne policije Civilne garde Portorika istražuje sedam zločina seksualnog zlostavljanja i kršenja privatnosti. Policajci nastavljaju da lociraju i identifikuju druge žrtve. Kažu da je osumnjičeni nemačke nacionalnosti i da rade zajedno sa policijom iz njegove zemlje.

On se trenutno nalazi u ćeliji bez kaucije po nalogu Suda broj 1 u San Bartolomeu de Tirajana. Sada su policajci zamolili javnost za pomoć dok nastavljaju istragu o navodnim seksualnim zločinima. Civilna garda je objavila da želi da razgovara sa ljudima koji su možda bili žrtve seksualnog zlostavljanja u salonu za masažu u Moganu ili misle da su tajno snimljeni između 2010. i 2020.

(MONDO)