Vjaćeslav Volodin, predsednik parlamenta ruske Dume, objavio je na Telegramu da Rusi ne treba da beže iz Rusije u pokušaju da izbegnu mobilizaciju i da im je to zabranjeno.

"Građanima koji su upisani u vojnu evidenciju, od momenta objavljivanja mobilizacije zabranjeno je da napuštaju svoje mesto prebivališta bez dozvole vojnog komesarijata. Postoji takva zakonska norma i njome treba da se rukovode svi vojni obveznici “, napisao je Volodin.

Podsetimo, Rusi već nedelju dana masovno beže iz zemlje, nakon što je predsednik Vladimir Putin proglasio delimičnu mobilizacijuBritanski obaveštajci saopštili su danas da broj ruskih izbeglica verovatno premašuje veličinu ukupnih snaga za invaziju koje je Rusija poslala u februaru 2022. Među onima koji pokušavaju da napuste Rusiju ima uglavnom dobrostojećih i obrazovanih, dodaju obaveštajci.

Takođe kažu da se Rusija sada suočava sa problemom. U kombinaciji sa mobilizacijom rezervista, domaći ekonomski uticaj smanjene dostupnosti radne snage i ubrzanog odliva mozgova će verovatno postati sve značajniji, navodi se u izveštaju.

(MONDO)