Ruska raketa je navodno pala na gradsku ulicu u Kijevu u blizini spomenika Hruščovu, rekao je Anton Geraščenko, viši savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova. On je ovu informaciju objavio u svom Telegramu uz fotografije sa lica mesta. Jedna od raketa pala je u blizini kancelarije predsednika Ukrajine, objavio je Geraščenko na Tviteru.

U ovoj ulici se nalazi i kancelarija ukrajinske službe bezbednosti. Ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko dodao: "Jedna raketa pala tačno u centar grada. Automobili su u plamenu, a prozori na kućama su polomljeni. Ima mrtvih", tvitovao je jutros.

Dopisnik Fajnenšel tajmsa Kristofer Miler potvrđuje da postoje izveštaji o mrtvima i povređenima nakon što je prvi ruski raketni napad u poslednjih nekoliko nedelja pogodio centar Kijeva. Eksplozije su zabeležene u Kijevu, Žitomiru, Hmeljnickom, Dnjepru, Lavovu, Ternopolju. Najmanje pet eksplozija čulo se u centru Kijeva ujutru 10. oktobra. "Nažalost, ima ranjenih i poginulih na nekoliko mesta“, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

Moskva još nije komentarisala jutros prijavljene eksplozije širom Ukrajine.

Gradonačelnik Andrij Sadovi objavio je na Telegramu da su se čule eksplozije u Lavovu i upozorio stanovnike da se sklone. Rekao je i da će se škole danas zatvoriti, a nastava se odvija na daljinu.

U isto vrieme, Vitalij Kim, guverner Mikolajeva, objavio je da njegova regija prolazi kroz drugi talas napada.

Pogledajte fotografije Kijeva jutros:

Twitter/screenshot/Angelo4justice3, Twitter/screenshot/runews Rusija raketirala Kijev

5 mrtvih i 12 ranjenih u napadima

Nadležni kažu da je "oko pet" osoba poginulo i da ima barem 12 ranjenih. Ukrajinski mediji javljaju da su gađani i Dnjepar i drugi gradovi. Ukrajinske službe javljaju da ima mrtvih i povređenih, ali njihov broj još nije poznat.

(MONDO)