NATO je defakto ušao u sukob u Ukrajini, ali to ne utiče na ciljeve Ruske Federacije, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov u intervjuu za TV kanal Rusija-1. "NATO je de fakto već ušao u ukrajinski sukob. Ali to ni na koji način ne utiče na sve naše ciljeve i planove. Operacija se nastavlja i biće dovedena do kraja", rekao je portparol Kremlja, a prenosi agencija TASS.

Peskov je u odgovoru na pitanje novinara koliko umešanost NATO-a u sukob otežava poziciju Rusije, rekao da je situacija "znatno teža".

"To verovatno zahteva našu unutrašnju ekonomsku i druge vidove mobilizacije. Jedna stvar je režim u Kijevu, a druga je potencijal NATO-a. Ovo je dodatno opterećenje. Ali naš potencijal nam omogućava da nastavimo operaciju u ovim uslovima", istakao je Peskov.

Portparol Kremlja je takođe rekao da će ljudi u zemljama koje će se pridružiti ograničenju cene ruskog gasa morati da plate za odluku koju su doneli njihovi politički lideri. "Mnoge zemlje se već suočavaju sa posledicama svojih ishitrenih odluka", rekao je Peskov.

(MONDO)