Volodimir Zelenski najavio je ograničenje isporuke struje u nizu ukrajinskih gradova. On je pozvao Ukrajince da ograniče upotrebu struje od 17 do 23 sata, kao što su već učinili u nekim regionima zemlje.

"Na primer, ove subote su stanovnici Černigovske oblasti ograničili potrošnju električne energije za 20 odsto. A u zemlji u celini – u proseku za deset odsto. Kijev i region, samo za sedam odsto. Molim vas učinite više, ako imate priliku. Moramo smanjiti potrošnju električne energije od 17 do 23 sata. Ovo je korak koji će zajedno sa drugima osigurati poraz ruskih terorističkih planova", naglasio je Zelenski.

Predsednik se zahvalio i svim braniocima i onima koji rade na pobedi. "Jedinstvo i zajedničko delovanje su naša snaga", izjavio je on. Kako je saopšteno, tehnička mogućnost snabdevanja električnom energijom je obnovljena u većini regiona Ukrajine, u nekim gradovima i okruzima i dalje su na snazi rasporedi stabilizacije isključenja. Vladimir Zelenski je ovo rekao tokom video obraćanja.

(MONDO)