Srpski pilot Boro Đukić (60) je teško ranjen nakon napada na helikopter kojim je on upravljao. “Vorld fud program” (WFP) Ujedinjenih nacija je unajmio čarter helikopter od nemačkog avio operatera. Jedan od pilota je bio Srbin Boro Đukić. On je napadnut prilikom sletanja u Damboi u Nigeriji. Srpski pilot Boro Đukić je rođen 1962. godine u Čarugi.

U ovom jezivom napadu su stradale tri osobe - jedna humanitarka iz Etiopije, jedan vojnik i sam napadač. Napad se dogodio prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji.

"Napad je eskalirao od početne svađe među nigerijskim vojnicima na sletalištu. Napadač je zapucao na putnike koji su se iskrcavali iz helikoptera i tom prilikom ubio humanitarku iz Etiopije", navodi izvor.

U toj pucnjavi je ranjen i Boro Đukić, pilot iz Srbije. Napadač mu je pritrčao kako bi ga “overio”, ali mu se puška, srećom, zaglavila. Tu se nije zaustavio.

"Ubo je Boro Đukića bajonetom dvaput u stomak. Sigurno bi ga na mestu ubio da ga u toj nameri nisu sprečili ostali nigerijski vojnici koji su napadača na licu mesta likvidirali", dodaje izvor.

Nezvanično, dogodio se sukob među nigerijskim vojnicima i napadač je potrčao prema helikopteru koji je sleteo, a kojim je upravljao Đukić. Napadač je ispalio nekoliko hitaca prema putnicima koji su se iskrcavali usmrtivši na licu mesta jedni putnicu i ranivši Boru Đukića. Zatim je napadač pritrčao Đukiću kako bi ga ubio, ali mu se tada puška zaglavila. U tom trenutku je izvadio bajonet i dva puta ubo Đukića u predelu stomaka. Nakon toga su napadala likvidirali ostali pripadnici nigerijske vojske, pišu "Novosti".

Boro Đukić je operisan i svestan, lekari su navodno sanirali rane od bajoneta i zaustavili su krvarenje. Navodno nisu mogli da izvade metak.

"Ipak, nisu mogli da izvade metak kojim je ranjen, jer izlazne rane nema. Ulaznu ranu nisu mogli da identifikuju zbog povreda nanetih bajonetom", kaže izvor.

(MONDO/Blic)