U Meksiku su otkrivene 53 vreće pune ljudskih ostataka, koji su zakopani na improvizovanom groblju. Kako piše Njujork post, do jezivog otkrića je došlo nakon što je viđen pas kako trči gradom sa ljudskom šakom u ustima.

Improvizovano groblje pronađeno je krajem prošlog meseca tokom festivala El Servantino u Gvanahatu, meksičkoj državi u kojoj narko karteli često vode ulične bitke, prenosi agencija Frans pres.

Ekshumirane su 53 vreće sa ljudskim ostacima

Nakon što je pas sa delom ljudske šake u ustima viđen u gradu Irapuato, stanovnici su počeli da traže tragove koji bi ih odveli do mesta gde je životinja pronašla te ostakte ljudskog tela.

Bibijana Mendoza, šef grupe koja traga za velikim brojem nestalih tokom razbijanja kartela, kaže da je u početku mislila da je beskorisno kopati i tražiti tela. Ali brzo je shvatila da to nije tako. Njen brat je takođe jedan od nestalih.

"Dok su ljudi iz celog sveta slavili na festivalu Servantino, mi smo iskopavali tela", rekla je ona za AFP. Gvanahato se smatra najnasilnijom državom u Meksiku - ove godine je do septembra tamo ubijeno 2.400 ljudi, dok je njih 3.000 nestalo.

Stanovnici koji rade sa grupom forenzičara ekshumirali su od kraja oktobra 53 vreće ljudskih ostataka koje pokušavaju da identifikuju, piše Dejli mejl.

(MONDO)